ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.10.2013

Юрій Луценко,

лідер руху «Третя українська республіка»

— про підписання угоди про асоціацію з ЄС:

— У сьогоднішньому українському суспільстві існує надмірний і невиправданий оптимізм щодо ймовірного підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Але правда в тому, що негайних змін не буде. Єдиний негайний результат — це те, що Вільнюська угода унеможливить долучення до неприродного азійського союзу. Далі все залежить від поведінки самого студента. Студент може п’ять років сумлінно і творчо працювати, виконувати навчальну програму й досягти омріяного успіху. А може прогулювати пари, не навчатися, і за це його за рік–два відрахують.

(«Українська правда»)

Владислав Лук’янов,

народний депутат від Партії регіонів

— про те, чому зараз передчасно починати виборчу кампанію:

— Зараз потрібно працювати, повернутись обличчям до виборця і намагатись зробити все можливе, щоб люди чули не порожнє базікання, а зрозуміли, що опозиція може хоч щось робити конструктивне. На жаль, опозиція нині може лише скалитися, либитися, але жодного конструктивного кроку від неї ви не побачите.

(ТВі)

Людмила Янукович,

перша леді України

— про те, як Віктор Янукович привітав її з днем народження:

— Мій чоловік мені зателефонував і спитав: «Ну як ти?». Кажу: «Нічого». А він: «Ну давай, працюй, а я — на Турцію. Добре працюєш?» — «Батя, я стараюся». Отака у нас розмова. Хто де. Сини собі допомагають, невістки — собі.

(«Радіо «Свобода»)

Олег Махніцький,

народний депутат від ВО «Свобода»:

— про «євроінтеграційні» закони Партії регіонів:

— Іде така потужна спекуляція євроінтеграційними процесами, бо під виглядом євроінтеграційних процесів влада робить свою брудну справу і закладає механізми узурпації судової влади. Якщо говорити про вимоги Венеціанської комісії, то вона не ставила вимогу забрати функцію щодо обрання суддів безстроково в парламенту і передати її Президенту. Венеціанська комісія поставила одну–єдину вимогу, що стосується формування Вищої ради юстиції. Більшість цього органу повинні складати представники судової влади. На сьогоднішній день цю проблему вичерпано... Але під тим виглядом, що Євросоюз ставить якісь примарні вимоги, нам зараз намагаються втулити механізм, який дозволить узурпувати владу.

(ТВі)

Ірина Геращенко,

народний депутат від партії «УДАР»

— про боксерський поєдинок українця Кличка й росіянина Повєткіна в Москві:

— Добре, що [голов­ний санітарний лікар РФ] Оніщенко не має відношення до організаціі спортивних заходів. А то б не пустив нашого боксера в Москву. Небезпечно для здоров’я.

(«Фейсбук»)