НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2013

Знижки «Газпрому» — лише для Фірташа

Російський «Газпром» iз метою наповнення підземних сховищ знизив для холдингу Ostchem Group DF Дмитра Фірташа ціну природного газу до 260 доларів за 1 тис. куб. м. Про це повідомило інформоване джерело агенції «Українські новини». Співрозмовник агентства зазначив, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», яка також імпортує газ в Україну, не отримувала цінових знижок на паливо від «Газпрому».

Розшук винних у блокуванні реєстрів

Двох службових осіб, яких підозрюють у причетності до блокування роботи держреєстрів, оголошено в розшук. Про це вчора повідомив відділ зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури. У відомстві нагадали, що ГПУ здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 361 КК за фактами розтрати майна державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції та несанкціонованого втручання в роботу електронно–обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж. Встановлено, що внаслідок такого втручання сталося блокування інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12 державних і єдиних реєстрів інформаційної мережі Мін’юсту. «У ході розслідування на підставі зібраних доказів складено повідомлення про підозру двом службовим особам. Враховуючи, що вказані особі ухиляються від слідства, їх оголошено у розшук», — уточнили у прес–службі ГПУ.

Штучному референдуму — зась

Центрвиборчком повторно відмовився зареєструвати ініціативну групу з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу. Під час оголошення постанови заступник глави ЦВК Жанна Усенко–Чорна заявила також про фальсифікацію реєстраційних документів iз проведення референдуму. Серед осіб, яких вказують члени ініціативної групи, є померлі або люди з вигаданими іменами і прізвищами, а також неповнолітні. Підозрілою є й часто однакова кількість або учасників зборів, або ініціаторів такого зібрання. Одних і тих самих людей обирають в ініціативні групи різних зборів по всій країні. Як відомо, доведена фальсифікація даних документів є злочином, за який передбачено кримінальне покарання.

Напад на комуністів

У Дніпропетровську спортивної зовнішності молодики побили активістів Комуністичної партії України, які агітували перехожих за вступ до Митного союзу. Нападники знесли столик з агітаційними матеріалами, відібрали червоні прапори і зникли. Напередодні, в неділю, в Донецьку комуністи і «регіонали» мітингували один проти одного. Активісти КПУ закликали людей підходити до наметів і ставити підписи за референдум, а прибічники Партії регіонів агітували за євроінтеграцію.