Сам не вдома, а в літаку

09.10.2013

За часів становлення пасажирської авіації потрапити в літак без квитка було, в принципі, не так і складно — посадкових талонів тоді не існувало, а прізвища пасажирів перевіряли тільки під час реєстрації. Тепер схема значно складніша, і на шляху до салону лайнера документи на право польоту перевіряють багато разів. Але стати повітряним «зайцем», виявляється, можливо й досі. Особливо якщо тобі всього лише дев’ять років і ти зовсім не схожий на злісного порушника.

Очевидно, саме такий безневинний вигляд мав 9–річний хлопчик, який примудрився без квитка проникнути на борт літака авіакомпанії «Дельта», що здійснював рейс із Міннеаполіса в Лас–Вегас. Причому той факт, що дитина летить без батьків і «зайцем», екіпаж із подивом виявив десь посеред рейсу.

Після приземлення в Лас–Вегасі дитину передали поліції, де він перебував, поки по нього не прилетіли батьки. Вони, до слова, також дуже здивувалися повідомленню про те, що син у Лас–Вегасі. І заявили, що в день польоту малий «не потрапляв їм на очі».

Як вдалося з’ясувати із записів камер спостереження, хлопець з’являвся в аеропорту Міннеаполіса й напередодні — з усього видно, що приходив «на розвідку». І переконався, що прослизнути повз служби безпеки та контролю квитків цілком можливо. Тепер на винних у службовому недбальстві чекає покарання (а на когось, можливо, і звільнення). Про те, чи планують карати безбілетника його батьки, наразі не повідомляється.