ХРОНІКА

03.10.2013

Футбол

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков у Цюріху домовився з віце–президентом УЄФА, почесним президентом ФФУ Григорієм Суркісом про спільні дії на шляху виходу із кризової ситуації, що склалася в результаті застосування санкцій ФІФА до ФФУ. Після цієї розмови Суркіс відлетів до штаб–квартири ФІФА.

* * *

Спаринг. «Рожище» (аматори) — «Волинь» — 1:8.

Теніс

Турнір ATP в Токіо (призовий фонд — 1,297 млн. євро). Другий раунд (1/8 фіналу). Долгополов (Україна) — Тіпсаревич (Сербія, 8) — 6:3, 7:6.

«Челленджер» у Монсі (106,5 тис. євро). Перший раунд. Матьє (Франція) — Марченко (Україна) — 6:3, 3:6, 7:6.

Хокей

У ніч із 1–го на 2 жовтня стартував новий регулярний чемпіонат Національної хокейної ліги. Як і торік, вирішили обійтися без матчів–відкриття в Європі. У перший ігровий день «Монреаль» удома поступився «Торонто» — 3:4, «Едмонтон» — «Вінніпегу» — 4:5, а «Чикаго» вдома обіграло «Вашингтон» — 6:4.

Варто додати, що в цьому сезоні вперше за багато років у клубах НХЛ немає жодного гравця з України.

* * *

За підсумками позавчорашнього засідання наглядової ради ПХЛ віце–президент ФХУ Вадим Сисюк повідомив, що проведення чемпіонатів України під егідою Професіональної хокейної ліги призупиняється, і в сезоні–2013/14 турнір проведе Федерація хокею України. Уже затвер­джено регламент чемпіонату і відомо, що в ньому візьмуть участь принаймні п’ять команд — білоцерківський «Білий барс», київські «Компаньйон», «Сокіл», «Генерали» та команда з Харкова. До 8 жовтня клуби мають підписати з ФХУ договори на участь, і в такому випадку сезон може стартувати 15 жовтня.

Федерація має намір покрити частину витрат на проведення першості, зокрема що стосується оплати праці суддів. «Оскільки Федерація хокею багато витрат бере на себе, зараз чимало команд ще думають щодо можливості взяти участь у чемпіонаті. Зокрема це представники Сімферополя, Харкова, Львова», — цитує віце–президента ФХУ сайт Bighockey.ua.

* * *

КХЛ. «Динамо» (М) — «Сєвєрсталь» — 3:1, «Торпедо» — СКА — 5:2, «Витязь»– «Локомотив» — 2:3, «Ак барс» — «Атлант» — 4:2.

Гандбол

Чоловіча суперліга. Матч 3–го туру. «Мотор» — «Шахтар–Академія» — 44:26.

Легка атлетика

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко номінований Міжнародною федерацією легкої атлетики на звання кращого атлета 2013 року у світі в числі двох десятків провідних спортсменів. У результаті голосування представників ІААФ буде складено шорт–лист претендентів, а переможців оголосять 16 листопада на церемонії в Монако.