НОВИНИ ПЛЮС

20.09.2013

Президент знову в парламенті

Новопризначений суддя Конституційного Суду Олександр Касмінін учора приніс присягу у Верховній Раді. У церемонії складення присяги взяв участь Президент Віктор Янукович. Депутати від ПР вітали його стоячи. Коли Янукович виходив, депутати з опозиції почали скандувати «Юлі — волю!»

Нові закони з «європакета»

Учора Верховна Рада внесла зміни до закону про митний тариф відповідно до європейських норм. За пропозиції, внесені Кабінетом Міністрів на виконання зобов’язань перед СОТ, проголосували 384 нардепи. Також ухвалено закон, який регулює виконання судових рішень. А ще один проект із «євроінтеграційного» пакета — про суспільне телебачення і радіомовлення — відправили на повторне друге читання.

Заборгованість із соцвиплат

Кабінет Міністрів накопичив гігантську заборгованість iз соціальних виплат, заборгувавши гроші навіть на поховання людей. Про це заявила народний депутат від «Батьківщини», член Комітету ВР iз питань соціальної політики та праці, екс–міністр Людмила Денісова. Вона отримала документ із даними Державної казначейської служби і свідчить, що станом на 16 вересня невиконаними були платіжні доручення фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн. грн., у тому числі невиплата лікарняних становить 430 млн. грн., декретних — 230 млн.

На підтримку євроінтеграції

Ініціатива «Третя Українська Республіка», громадські організації «Спільна справа», «Демократичний альянс» та рух «Ми — європейці» закликають громадськість підтримати європейський вибір.­ Про це заявили лідери цих організацій на вчорашній прес–конференції. «Ми хочемо, щоб в голові українців відклалося, що не Янукович, не парламент, а саме вони обрали цей вектор», — сказав лідер «ТУР», екс–глава МВС Юрій Луценко. Він закликав українців прикрасити стрічками з євросимволікою свої машини, будинки та свій одяг.