Одна і не вдома

05.09.2013

Сюжет популярного художнього фільму «Один вдома» втілив у життя в Україні 40–річний житель сусідньої Білорусі. Він забув у придорожньому кафе на Кіровоградщині свою п’ятирічну доньку. Багатодітний батько так поспішав додому, що навiть не згадав про малу, проїхавши 400 кілометрів. І тільки повідомлення міліціонерів змусило його подивитися у салон та зрозуміти, що там не восьмеро його дітей, а лише семеро.

«Білорус приїхав до Ульянівського району зі своїми дітьми в гості. Його дружина залишилася вдома, а всі вісім нащадків, віком від двох до 17 років, подорожували з татком», — повідомили «УМ» у прес–службі кіровоградської обласної міліції. Погостювавши в Україні, чоловік повертався додому і вирішив погодувати дітей. Зупинився біля придорожнього кафе, замовив страви для великої родини. Діти пообідали і пішли в туалет, а батько тим часом узявся купувати мед. Згодом родина сіла в мікроавтобус і поїхала далі.

Тим часом власниця кафе почала прибирати посуд після відвідувачів, аж раптом iз туалету вийшла невеличка дівчинка та розгублено запитала: «А де мій татко?». Жінка зрозуміла, що дитину забули. Вона ще сподівалася й вірила, що забудькуватий татусь ось–ось повернеться по доньку. Але коли згодом батько так і не з’явився, вона подзвонила в міліцію і повідомила про незвичайну пригоду.

«У кафе виїхала слідчо–оперативна група, у складі якої того дня чергував оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей капітан міліції Роман Гулящий. Саме він і розпитав дівчинку про те, як її звуть та що з нею трапилося. Вона змогла вказати деякі відомості про напрямок руху та колір їхнього автомобіля», — розповідають кіровоградські правоохоронці. Загублена дівчинка виявилася балакучою й повідомила міліціонерам, що її звати Інга, назвала своє прізвище та адресу родини, сказала, що татко поїхав у бік Києва на мікрoавтoбусі сірoгo кoльoру марки «Фoльксваген». Завдяки цьому всі пости ДАІ одержали відповідну інформацію, але тільки наступного ранку, практично вже на кордоні України та Білорусі, татуся вдалося зупинити й розповісти, що в придорожному кафе на Кіровоградщині він забув свою дитину.

Тим часом з шостої години вечора і до півночі міліціонери чекали у кафе повернення неуважного батька. «П’ятирічне маля настільки довірилося капітану міліції Роману Гулящому, що не відходило від нього ні на крок. Зважаючи на пізній час, капітан міліції влаштував дівчинку на ночівлю у себе вдома. Його дружина нагодувала дитину та вклала спати», — кажуть у прес–службі. А наступного дня по маленьку Інгу повернувся батько разом із братами та сестрами. Він каявся й казав, що був зайнятий купівлею меду і не помітив, що в салон сіли не всі діти. Кіровоградські міліціонери віддали батькові його доньку і, зважаючи на його щирі каяття, обмежилися лише попередженням.