НОВИНИ ПЛЮС

05.09.2013

Північна Європа підписалася за Україну

Вісімка Північно–Балтійських країн вважає неприйнятним геополітичний тиск на Україну як учасника політики «Східного партнерства» з ЄС. Про це сказано в заяві міністрів, опублікованій на сайті уряду Швеції, за результатами вівторкового засідання NB8 у місті Вісбю. У засіданні взяли участь міністри закордонних справ Швеції, Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії. «Ми висловлюємо повну підтримку підписанню угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною, включаючи зону всеосяжної та поглибленої торгівлі, на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді, за умови, якщо Україна продемонструє відчутний прогрес у трьох ключових сферах, визначених на засіданні Ради міністрів ЄС у грудні 2012 року», — сказано в заяві.

Комуністи заходять на референдум з іншого боку

До Центральної виборчої комісії надійшло нове повідомлення щодо початку організації всеукраїнського референдуму. «Цього разу вже не Комуністичної партії, а громадян України — ініціаторів. І не щодо питання про приєднання (вступу) до Митного союзу, а стосовно приєднання (вступу) України до союзу в рамках Євразійського економічного співтовариства, — повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера. — Щоправда, подія анонсується на той же час (11:00 година 8 вересня) і на тому ж місці (м. Київ, вулиця Фрунзе, 105)».

Нагадаємо, раніше Окружний адмінсуд Києва заборонив комуністам проводити в суботу ініціативні збори з приводу референдуму про Митний союз із Росією.