Гасне світло червоних ліхтарів

08.08.2013

Знаменитий Квартал червоних ліхтарів «Де Валлен» в Амстердамі, що є однією з головних визначних пам’яток міста, незабаром «схудне» майже на 40%. Найцікавіший для туристів район голландської столиці недорахується близько сотні вікон борделів, з яких повії заманюють до себе клієнтів.

Як повідомляє сайт «Смак подорожника», власників 26 будинків розпусти, а також сотні їх працівниць днями прийшли пікетувати держраду Нідерландів, вимагаючи зберегти «Де Валлен» у незмінному вигляді.

Незважаючи на невдоволення і протести, рада заявила, що скорочення секс–установ, розташованих на вулиці червоних ліхтарів, дозволить клієнтам ефективніше відстежувати «вікна проституції». У планах уряду Амстердама — побудувати на місці скорочених борделів кілька картинних галерей і ресторанів.

Дії влади є наслідком прийнятого ще в 2008 році закону про зонування території, а також проекту 2012 року, спрямованого на боротьбу з криміналом і загальною моральною деградацією в центрі Амстердама.

 

ДО РЕЧІ

Квартал «Де Валлен» приваблює туристів не лише принадами повій (від 40 євро за 20–хвилинний зв’язок), а й іншими послугами. Зокрема, кожна жінка має можливість відчути себе на місці працівниці Кварталу червоних ліхтарів усього за 25 євро. Саме стільки коштує фото у вітрині, зроблене професійним фотографом. Ціна включає також вбирання в костюм проститутки.

Греція-вересень