Чим здивує Україна після Гондурасу?

06.08.2013
Чим здивує Україна після Гондурасу?

До Києва прибув восьмий за ліком посол Сполучених Штатів Америки в нашій ­державі, дипломат вищого ешелону Джеффрі Пайєтт. Його попередник Джон Теффт­ в одному з останніх своїх публічних виступів в Україні зауважив, що панові Пайєтту дісталася цікава місія в цікавій і сповненій несподіванок країні. Залишається надіятися, що ці несподіванки будуть не лише неприємними (а саме на такий характер дипмісії в Україні «в кулуарах» натякали деякі американські дипломати).

Як зазначено на сайті посольства США в Україні, протягом 24–річної кар’єри у Державному департаменті Джеффрі Пайєтт устиг попрацювати в Азії, Європі та Латинській Америці. З травня 2010–го по липень 2013 року він працював на посаді головного заступника помічника держсекретаря США — заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії, керуючи найновішим географічним бюро Держдепартаменту і допомагаючи налагоджувати відносини США з країнами регіону, що простягається від Казахстану до Індійського океану.

У 2007—2010 роках Пайєтт був заступником голови дипломатичної місії США в міжнародних організаціях у Відні, представляючи Вашингтон у Міжнародному агентстві з атомної енергії та інших технічних агентствах ООН. Загалом потягом своєї дипломатичної кар’єри новий очільник дипмісії Сполучених Штатів в Україні встиг попрацювати в багатьох проблемних державах — Гондурасі, Індії, Пакистані тощо. Тож наша країна його навряд чи здивує, тим паче, що від свого попередника на посаді пан посол отримав детальні інструкції про те, що його тут очікує.