Як смартфон викрив злодія

06.08.2013

Стати жертвою злодія — досвід вельми неприємний, тим паче, якщо зникають одночасно гроші, телефони, документи і навіть одяг. Саме в таку халепу потрапила компанія молодих туристів із Німеччини, які вирішили розважитися на Ібіці. Прилетівши на популярний курорт увечері, вже за кілька годин друзі напідпитку полізли купатися в море. А повернувшись на берег, виявили, що всі їхні речі зникли.

Відновлення документів, пошуки грошей та інші формальності не додали друзям позитивних емоцій. Та щонайменше для однієї з постраждалих крадіжка обернулася не лише прикрістю, а й несподіваною розвагою. Мешканець Дубая, який поцупив речі, залишив смартфон німкені собі, не відімкнувши при цьому Dropbox App — додаток, який автоматично завантажує всі відзняті смартфоном фотографії в онлайн–папку, щойно телефон під’єднається до інтернету.

Таким чином, повідомляє сайт «Смак подорожника», одного чудового дня дівчина виявила у своєму комп’ютері фотографії невідомого їй арабського хлопця. І завела інтернет–блог, де викладає моменти з життя «Хафіда — виродка, який поцупив мій телефон», ретельно задокументовані ним самим.

Ім’я нового власника свого смартфона дівчина довідалася випадково — хлопець не посоромився зайти у її «Фейсбук», щоб, як це часто роблять гарячі південні користувачі соц­мереж, спробувати підчепити іноземку. А про те, що він мешкає в Дубаї, свідчать фотографії. Виставляючи їх, авторка блогу не шкодує дошкульних кпинів на адресу «придурка, що краде смартфони в маленьких беззахисних дівчат».

Аудиторія блогу lifeofastrangerwhostolemyphone зростає з кожним днем. І тепер тисячі читачів, які із зацікавленням стежать за життям злодія з ОАЕ, переймаються лише одним: аби Хафід про це не дізнався і не відімкнув функцію завантаження фото, яка зробила його знаменитим.

Їдемо в Італію2 Греція-вересень Їдемо в Італію