ЦИТАТИ ТИЖНЯ

02.08.2013

Віктор Янукович,
Президент України
— з «націоналістичною» обмовкою у святковій промові:

— Прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним фактом, який вивів Українську (!) Русь на новий рівень, визначив її місце в полі християнських держав, дав потужний поштовх для розвитку української культури.

(Перший Національний)

Віктор Медведчук,
голова організації «Український вибір»
— про нові напрямки свого проросійського руху:

— Свято Хрещення Русі пройшло. Сподіваюся, ті, хто заявляв про вірність своїй вірі, згадають про свої слова, коли їх почнуть переконувати підтримати дозвіл на одностатеві шлюби.

(«Фейсбук»)

Джефрі Паятт,
новий посол США в Україні
— під час прийняття присяги у Державному департаменті у Вашингтоні:

— Якщо мені пощастить і мене затвердять, моїм першим пріоритетом протягом перших тижнів буде спонукати Президента Януковича ввійти у двері, які перед ним відчинив Європейський Союз. Я закликатиму український уряд діяти негайно, аби скористатися історичним шансом здійснити надію щодо європейської інтеграції та виконати вимоги ЄС для підписання Угоди про асоціацію.

(Bigmir.net)

Юрій Михальчишин,
нардеп від ВО «Свобода»
— про заяву «регіонала» Левченка щодо паралелей між «Свободою» і НСДАП:

— Ми вже стомилися відповідати на питання про ці аналогії між «Свободою» й німецькими фашистами. Та якщо проводити аналогію, то Гітлер носив штани. І що? Я бачу, мій опонент із Партії регіонів зараз теж у штанях!

(«5–й канал»)

Володимир Фесенко,
політолог
— про економічні санкції Росії щодо кондитерської продукції Roshen:

— Це демонстраційна порка українських олігархів, які підтримують європейську інтеграцію та агітують за європейську інтеграцію в Україні. Це демонстраційна порка Пінчука і Порошенка. Нам дають зрозуміти — якщо не буде розвороту в бік Москви і євразійської інтеграції, то нинішні економічні санкції можуть бути лише квіточками у порівнянні з тим, що буде далі.

(TBi)