Яким буде голос Берлiна у Вiльнюсi?

02.08.2013

Асоціація з Європейським Союзом є цивілізаційним вибором України, і всі зусилля уряду спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив перший віце–прем’єр–міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле в Берлiнi. Україна сподівається на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації.

У свою чергу пан Вестервелле зауважив, що Німеччина стратегічно зацікавлена в європейському розвитку України і висловив упевненість у результативності саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, визначальним результатом якого має стати підписання Угоди. Керівник зовнішньополітичного відомства ФРН позитивно оцінив зусилля уряду України, спрямовані на виконання критеріїв, необхідних для цього.

Перший вiце–прем’єр–мiнiстр України у ходi вiзиту до ФРН пiдтвердив, що серед основних пріоритетів української влади залишаються удосконалення виборчого законодавства, реформа системи правосуддя і правоохоронних органів, боротьба з корупцією, поліпшення ділового клімату і виконання порядку денного асоціації. Раніше було прийнято низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального і Кримінально–процесуального кодексів.

Після переговорів з Гідо Вестервелле Сергій Арбузов зустрівся з віце–канцлером, федеральним міністром економіки та технологій Німеччини Філіппом Реслером. Сторони обговорили стан економічного співробітництва України та ФРН.