Я повертаю ваш портрет

02.08.2013
Я повертаю ваш портрет

Барбадоська ритм–н–блюзова діва Ріанна, яка днями увійшла до першої п’ятірки найбільш високооплачуваних зірок віком до 30 років за рейтингом журналу «Форбс», незабаром може збагатитися ще на кілька мільйонів доларів. Співачка виграла судовий позов проти відомого бренду Topshop. Виробник одягу без дозволу розмістив портрети знаменитості на футболках, до того ж не найкращої якості.

Адвокати Ріанни наполягали на тому, що компанія не мала на це права, і вимагали компенсації в розмірі п’яти мільйонів доларів. Не тому, що їхній клієнтці потрібні гроші, а «щоб провчити». По–перше, зірку непокоїть, що люди, які придбали ці футболки, вирішать, нібито вона схвалила їх випуск, хоча це зовсім не так. А по–друге, поганий приклад Topshop міг би спонукати інших виробників чинити так само, заробляючи на імені знаменитості не лише без відрахування їй відсотків, а й узагалі не ставлячи її до відома.

Щоправда, спершу представники Ріанни намагалися домовитися з керівництвом компанії полюбовно. Переговори тривали вісім місяців, але найбільша поступка, на яку погодилися «топшопівці», — сплатити співачці 5 тисяч доларів й прибрати з них напис Top Rihanna. Юристи бренду вважають, що придбавши знімок Ріанни у його автора, папараці з Північної Ірландії вже здобули право використовувати його на свій розсуд. Проте суддя вирішив інакше.

Яку саме компенсацію отримає ображена зірка, наразі невідомо. Адвокати відповідача планують найближчим часом подати апеляцію.