Хочеш — жни, а хочеш — сій

Хочеш — жни, а хочеш — сій

Поки в одних регіонах України жнива йдуть по-повній, інші області тільки-но готуються до збирання урожаю. На жаль, для більшості господарств прислів'я «Готуй сани влітку, а трактор — узимку» не є догмою, оскільки технічні проблеми через брак коштів вони починають вирішувати, як кажуть, у свинячі голоси, напередодні жнив. Наприклад, для агрофірми «Лан» Шосткинського району Сумщини питання технічно-жнивної бази стоїть на часі. Особливо це стосується не стільки зернозбиральної, скільки кормозбиральної техніки. «Стара техніка, все, що можна, підключили до ремонту, — зізнався «УМ» директор агрофірми Микола Сметана. — У мене п'ять «Нив», але наймолодшій 12-13 років». До речі, така проблема типова для агрогосподарств. За статистикою Міністерства аграрної політики, зараз 90 відсотків техніки в державі відпрацювало свій ресурс. А через брак зернозбиральної техніки, між іншим, відтягується термін збирання урожаю, щороку держава втрачає близько п'яти мільйонів тонн зернових. У загальноукраїнських масштабах це немало, приблизно шоста частина урожаю. Пан Микола цього року вирішив технічне питання по-своєму: якщо власних комбайнів бракує — домовляється із більш «технізованими» сусідами з інших районів. Це, звичайно, вихід, але весь час так бути не може. Отже, єдиний вихід, вважає керівник агрофірми, взяти техніку в лізинг.

Вродлива, як свиня

Вродлива, як свиня

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сало — наш національний продукт, але, погодьтеся, не кожен знає, що найкращі смакові якості має свинина ... некастрованого кабанчика. Але обов'язково молоденького, не старшого 4,5-5 місяців. Щоправда, у такому ніжному віці поросят у нас практично не вбивають. Власне, тому знавці свинини рекомендують вживати кастратиків. М'ясо і сало свинок не такі ніжні, на чому позначаються їх численні «зриви» до кнурів.

Всі статті рубрики