Прохолода — з молока чи олії?

Прохолода — з молока чи олії?

Морозиво у спеку люблять усі, а особливо діти. Логічно, що батьки з цього приводу мали б радіти, оскільки йдеться про молочний продукт. Утім недавні часи навчили споживачів не надто довіряти назвам. Бо, використовуючи найпопулярніші, виробники нерідко підсовували (а дехто й донині продовжує підсовувати) не дуже якісний продукт. Є різне й морозиво: з молочними жирами і рослинними. Як розібратися у багатому асортименті — що корисне, що не дуже? Допоможе дослідження 8 різновидів пломбіру, яке нещодавно провели спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз «Тест».

Шоколадом можна отруїти песика і кошеня

Шоколадом можна отруїти песика і кошеня

Теобромін — це один із двох найважливіших алкалоїдів, який міститься у какао–бобах, що переходить у шоколад. Другий — усім відомий кофеїн. Експериментальні дослідження показали, що теобромін, за хімічним складом дуже близький до кофеїну, аналогічно діє на організм людини: його терапевтичні дози змушують серце частіше битися, а також подразнюють нирковий епітелій — і від цього збільшується в сечовому міху­рі рідина, після чого частіше хочеться відвідувати «одне місце». Хоча у порівнянні з кофеїном теобромін має менш збудливу дію.

Всі статті рубрики