«Солодощі руйнують красу»
Літо — золота пора для тих, хто дбає про здоровий раціон: овочі, фрукти, ягоди самі «просяться» на стіл. Причому безупинно — на зміну полуниці приходять малина з чорницею, смородина, огірки з помідорами, абрикоси, сливи і так далі — аж до середини осені, коли доїдаємо останні сезонні «трофеї» — кавуни, солодкий перець, яблука... Щоправда, яблука, груші, інші літні смаколики з саду–городу можна припасти на зиму, аби завжди мати здорові страви в щоденному меню. Чи можливо наїстися фруктів–овочів «про запас», не зашкодивши здоров’ю, і як зберегти їх до лютих холодів, не розгубивши цінних вітамінів? Говоримо про це з лікарем–дієтологом Світланою Фус.