ЦИТАТИ ТИЖНЯ

19.07.2013

Віталій Захарченко,
міністр МВС
— про небажання йти у відставку:

— Громадяни прийшли зi своїми проблемами, з тими питаннями, які їх хвилюють. І їх не цікавить узагалі питання політичних гасел. Народні депутати, ті, які привели з собою своїх однопартійців, ті, хто підтримує певні політичні партії, вони, безумовно, прийшли з відповідними політичними гаслами. Але на цих подіях, врадіївських, дехто хоче заробити якусь політичну перевагу, важко сказати, що вони взагалі хочуть заробити.

(«Радіо Свобода»)

 

Юрій Луценко,
екс–міністр МВС
— про передумови посилення опозиції:

— Опозиція стане сильнішою, вона буде більш енергійною, я в цьому переконаний. Звільнення Тимошенко — це перший крок до звільнення України, і його треба вимагати, попри все.

(«Українська правда»)

 

Сергей Каплiн,
нардеп від партії «УДАР»
— про корупцію в органах державної влади:

— Українець має твердо заявити владі та опозиції — будувати з вами Україну — це те саме, що «варити борщ у помийному відрі». Ми маємо це зупинити. Ми маємо нагнати цих щурів або змусити працювати.

(korrespondent.net)

 

Єгор Соболєв,
громадський активіст
— про зміни, які мають відбутися в громадському секторі:

— У влади зараз упереджене ставлення до громадських організацій. Вони мають показувати результативність. Це буде збільшувати довіру українців і їхню чисельність в організаціях. Але активісти бачать свою роль у тому, щоб показати вади української влади. І надалі пропагувати це серед населення. Але люди краще знають ситуацію з точки зору її впливу на своє життя. Суспільство очікує зовсім іншого.

(gazeta.ua)

 

Вадим Колесніченко,
нардеп від Партії регіонів
— про штрафування учасників політичних і громадських акцій, які приховують свої обличчя за масками:

— Якщо людина хоче висловлювати свій протест і хоче це робити в законному порядку, їй немає потреби ховати своє обличчя. А якщо вона приходить у масці на такі заходи, отже, вона свідомо готує провокації і свідомо переконана, що порушує закон.

(«1+1»)