Імпотенція, панове?

17.07.2013

У літній політичний штиль, що традиційно триває щороку приблизно з середини липня до середини серпня, багатостраждальна Тернопільська обласна рада так і ввійшла в стані паралічу, а область (єдина в Україні) — без бюджету. Нагадаємо читачам, що сесії не відбуваються ще з кінця минулого року через постійну відсутність кворуму. А останній неможливо забезпечити — в основному, через неявку депутатів від ВО «Свобода» — таким чином вони протестують проти того, що територiальна виборча комiсiя (ТВК) уже третій рік (!) неспроможна ввести в раду 19 їхніх колег, що були в списках наступними після вибулих унаслідок перемоги на виборах у міську та районні ради. Раніше «УМ» уже не раз повідомляла про хід цих колізій, зокрема і про те, що ще в лютому Центрвиборчком розпустив попередню обласну ТВК за бездіяльність, замість неї було створено нову, проте і їй хронічно не вистачає кворуму для надання статусу новим депутатам.

Остання, липнева, спроба зібрати сесію Тернопільської обласної ради вкотре завершилася нічим. Відтак iз Тернополя полетіло в столицю чергове прохання про допомогу у вирішенні затяжного політичного конфлікту. Цього разу звернення до голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока та голови Партії регіонів М. Я. Азарова адресувала громадська рада при Тернопільській облдержадміністрації. В цьому документі констатується, що проблема незатвердження обласного бюджету на 2013 рік набирає все більшої гостроти.

Тим часом, «зосередивши всю увагу та сили на взаємопоборюванні, керівництво провідних політичних сил області засвідчило свою нездатність відповісти на виклики моральної, політичної та економічної кризи, яка охопила область».