«Під пресом» рідних стін

16.07.2013

Керівництву Федерації легкої атлетики України ще належить провести глибинний аналіз результатів домашнього чемпіонату світу серед юніорів, але, підбиваючи підсумки донецького «мундіалю» по гарячих слідах, навряд чи можна говорити про успішний виступ наших атлетів. Одна медаль бронзової проби, яку здобула 17–річна метальниця молота Валерія Семенкова, — такий ужинок «синьо–жовтої» збірної.

Піднятися на п’єдестал представниця Умані змогла завдяки серйозному покращенню особистого результату. Додавши до свого попереднього досягнення більше трьох метрів, Валерія закинула снаряд на 68,62 м і таким чином «заскочила» на третю позицію підсумкового протоколу слідом за угорками Рекою Дюрац та Хельгою Фольд’ї.

Загалом під спекотним донецьким сонцем, на арені РСК «Олімпійський», українським спортсменам було складно на рівних конкурувати зі своїми однолітками. Здається, на пальцях однієї руки можна перерахувати дисципліни, де наші співвітчизники змогли подолати кваліфікацію. Зокрема, на медалі юнацького ЧС українці претендували в стрибках у висоту та потрійним. Так, Олександр Баранніков, підкоривши планку на висоті 2,16 м, встановив персональний рекорд і фінішував четвертим. На таке ж місце в підсумковому протоколі піднявся й Олександр Малосвілов, який у секторі для стрибків потрійним дістався позначки 15,95 м. Непоганий результат у цьому секторі продемонструвала й Тетяна Головчук, яка, стрибнувши на 13,13 м, посіла сьому сходинку.

Хай там як, а на домашньому «мундіалі», попри куценький медальний доробок, українські юніори — майбутнє нашої легкої атлетики — здобули неоціненний змагальний досвід. «Місяць тому в Донецьку проводилися так звані тестові змагання. Тоді все було інакше. А зараз, коли вийшов на стадіон, здалося, що ніколи тут не був. Трибуни прикрашені, великий екран, електроніка, багато нових облич. Коли стояв на старті і мене знімала камера, навіть помахати рукою не зміг. Я злякався, не буду приховувати», — поділився враженнями від донецького «мундіалю» український спринтер Михайло Яворський.