Подіум у траві

09.07.2013
Подіум у траві

Етнокупальник з маками.

Цього року вже втретє у рамках Скрипчиного фестивалю відбувся проект «Етно–Fashion», спеціально для якого створили нові міні–колекції 8 українських дизайнерів. Музичним супроводом став етно–поп гурт VRODA. «Попри те, що сьогодні дуже спекотно і відспівати живцем цілу годину не так і просто, ми зовсім не стомилися, оскільки бачили запал в очах людей, які нас підтримували. Це просто неймовірне відчуття — виступати на таких фестивалях, тим паче, вперше бути живим супроводом на модному показі», — розповідає «УМ» солістка гурту Ольга Нестеренко.

Одним із найоригінальніших виступів став вихід моделей в етнічних купальниках. Дизайнерка Інна Верро, яка презентувала цю колекцію під назвою «Українська», доповнила свої купальники яскравими прикрасами, плетеними маками, соняхами, барвінком, та сумками від Жанни Стоянової.

Мар’яна Голюк презентувала жіночий одяг за мотивами трипільської культури під назвою «Берегиня». «Ніжна біло–молочна гама кольорів, що є основою колекції, свідчить про чистоту і турботу, якою жінка готова ділитися з усім світом», — пояснила дизанер.

А Ірина Первій та Ольга Бунеско створили колекцію ексклюзивних аксесуарів «Коралові мрії». Прикраси виконані з натурального каміння, венеціанського та чеського скла й бісеру. В цих роботах панували всі відтінки червоно–коралового, а ефектним акцентом стала «тема намиста» — традиційного, круглого, як вишня.

«Ми зуміли яскраво і по–українськи створити це дійство і, як бачите, зацікавили багатьох глядачів. Цими колекціями ми хотіли сказати, що не лише вишиванка може бути суто українським національним одягом і не лише плахта є ознакою етніки, — каже «УМ» Ірина Данилевська, голова оргкомітету Ukrainian fashion week. — Вона, етніка, є набагато цікавішою і глибшою, і кожна жінка має її знайти, як в одязі дизайнерів, так і для своєї душі».