ЦИТАТИ ТИЖНЯ

05.07.2013

Костянтин Бондаренко,
політолог
— про настрої учасників бунту на Миколаївщині:

— Парадокс ситуації у Врадіївці полягає у тому, що більшість громадян, які вийшли громити управління міліції, у 2015 році голосуватимуть за Януковича. Я другий день озвучую цю тезу представникам опозиції. Ще жоден не заперечив, а лише приречено погоджуються.

(«Фейсбук»)

 

Олександр Єфремов,
голова фракції Партії регіонів
— перекрикуючи в сесійній залі сектор націоналістів:

— Співпраця з Митним союзом за запропонованою українською владою формулою «3+1» забезпечить нам можливий доступ на величезний ринок 170 мільйонів споживачів. Це правильна державна позиція. Якщо, звичайно наш розум не затуманений ненавистю, в чому я, відверто кажучи, дивлячись на одну частину залу, все більше сумніваюся. І, чуючи це ревіння (фракції «Свобода», яка вимагає виступати українською мовою. — Ред.), хотілося б сказати: «Мужність — це те, що змушує встати і говорити; мужність — це також те, що змушує сісти і слухати». Спираючись на це висловлювання Черчілля, хочу зауважити, що серед цих дико кричущих мужніх немає.

(Rada.gov.ua)

 

Юлія Тимошенко,
ув’язнена лідерка БЮТ
— про геополітичний вибір Президента України:

— Як за 67 робочих днів (до терміну підписання угоди про асоціацію) можна провести демократизацію країни згідно з десятьма критеріями ЄС, якщо достеменно невідомо, чи взагалі прийняв Янукович позитивні рішення щодо доцільності як самої демократизації, так і обрання європейського вектора розвитку? Його справжні плани такі ж непрозорі, як і паркани в Межигір’ї. Складається враження, що керівник країни зовнішньополітичний курс уже обрав. І цей курс — «Межівектор’є».

(«Українська правда»)

 

Юрій Сиротюк,
нардеп від «Свободи»
— про позицію своєї фракції щодо голосувань у ВР:

— Якщо Азаров вважає, що вимога «Свободи» працювати по закону — це є зривом роботи парламенту, то я йому хочу нагадати, що це не «блатной сходняк», а вищий законодавчий орган влади, який діє в рамках Конституції, в межах визначеними Регламентом.

(Gazeta.ua)

 

Геннадій Мінаєв,
міський голова Сум
— у відповідь на репліку городянина, який сказав: «Якщо не можете, так підіть»:

— Якщо ви зробите краще за мене, то застрельтеся.

(«Панорама»)