Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44
Хімія часто відлякує своїми довжелезними назвами, які надовго не затримуються у голові. Втім дещо треба пам’ятати, щоб зайве не наражатися на небезпеку, яка може спричинити фатальні наслідки. Поліциклічний ароматичний вуглеводень бензопiрен учені відкрили ще 1933 року. Вже через два роки були проведені дослідження, які підтверджували його канцерогенні властивості, тобто здатність продукувати в організмі людини злоякісні пухлини. Найвідоміший — 3,4–бензопiрен, який ідентифікували від початку як канцерогенний компонент сажі і смоли. Саме за вмістом цього елемента визначають загальний рівень забрудненості продуктів харчування різними поліциклічними ароматичними вуглеводнями (ПАВ) та їхню онкогенну небезпеку для людини.