200 тисяч заднім числом

03.07.2013

Після скандального відсторонення від посади черкаського міського голови Сергія Одарича та його команди — чергова новина з цього «фронту». Тепер — від Соснівського районного суду міста. За позовом прокурора Черкас суд постановив стягнути з колишнього мера майже 200 тисяч гривень на користь міського бюджету. Своє рішення черкаська Феміда пояснює тим, що саме такі кошти з міської скарбниці незаконно виплатили звільненому заступнику міського голови.

За словами прокурора Черкас Олександра Маслюка, ще в жовтні 2010 року Соснівський районний суд поновив на посаді працівника, звільненого тодішнім мером Одаричем, та зобов’язав виплатити йому з міського бюджету за час вимушеного прогулу заробітну плату та податок з доходів фізичних осіб. Ці кошти з міського бюджету тому працівникові були виплачені. Тому прокуратура й звернулася з позовом, в інтересах громади, до тодішнього міського голови — про стягнення з Одарича коштів, втрачених бюджетом «внаслідок прийняття незаконного розпорядження».

Прокурор наголошує, що від відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з його участю у слідчих діях. Проте, уточнює він, з урахуванням неодноразового відкладення судового розгляду та з метою додержання процесуальних строків вказане клопотання судом було відхилено з урахуванням вимог Цивільного процесуального кодексу України.

Сам Сергій Одарич у коментарі «УМ» сказав таке: «Щодня буваю в прокуратурі. І коли призначався процес, я направив до суду клопотання про перенесення слухання, надавши копію повістки виклику до слідчого. Дуже дивно, коли з одного боку, прокуратура викликає на слідчі дії, і в цей же час — судиться. Так не буває, я не можу перебувати одночасно в кількох місцях».