Глюкоза, фруктоза й інші родичі цукру
Цукор — продукт, титул якого «біле золото» за століття змінився на «білу смерть». Спочатку його виробляли з цукрової тростини і використовували як лікарський засіб. Батьківщиною речовини гранульованої форми (так перекладається назва) вважають Індію. Новому Світові вишуканий делікатес представив Христофор Колумб під час своєї другої подорожі в 1493 році. Обсяги нарощування тростинного цукру і цукру з цукрових буряків та бажання більшості людей щоденно жити солодко впродовж останніх десятиріч перетворило солодку добавку на один із злісних ворогів людського здоров’я. Але замість обмежувати себе, люди намагаються вживати різні замінники цукру. Також на них «присаджують» виробники солодощів, які щедро додають різні види «хімічного цукру» в цукерки, желе, жуйки і солодкі напої. Чи рівноцінна така заміна? І чи не шкідлива? Йдеться про різні солодкі Е–добавки.