Одна рука — владика

13.06.2013
Одна рука — владика

У боротьбі за рівність прав Сполучені Штати Америки вже взялися й за конкурси краси. Правило про участь у таких заходах дівчат вродливих і з певними параметрами фігури (приблизно в межах 90­60­90) іще не скасовано, але не виключено, що скоро дійде до цього. Принаймні не зовсім стандартних учасниць до участі в конкурсах уже допускають, більше того — вони мають усі шанси на перемогу. Торік звання «Міс Монтана» здобула 18­річна Алексіс Вайнман, у якої діагностовано аутизм. У національному конкурсі вона достойно представила свій штат, хоча корона «Міс США» дісталася іншій. А цього року за титул головної красуні Сполучених Штатів змагатиметься 23­річна білявка Ніколь Келлі, у якої від народження немає лівої руки по лікоть. Днями Ніколь здобула впевнену перемогу на конкурсі «Міс Айова» і готується до участі в боротьбі за корону першої красуні США на відповідному конкурсі, що відбудеться у вересні в місті Атлантик­Сіті.

Міс Келлі підкорила журі не лише своєю вродою, а й життєрадісністю та почуттям гумору. За словами дівчини, вона з дитинства звикла до запитань про те, що сталося з її рукою. «Моя улюблена відповідь — «акула відгризла», — сміється Ніколь, яка в дитинстві навіть моря не бачила (Айо­ва віддалена від узбережжя як Атлантичного, так і Тихого океанів більш ніж на 1 тис. км).

Задоволена своєю перемогою, Келлі зізналася, що хоче спробувати все в житті — від бейсболу до дайвінгу, але наразі її головною пристрастю є театр. Свою участь у конкурсі «Міс США» дівчина сподівається використати для того, аби привабити якомога ширшу увагу громадськості до проблем інвалідів.