Пастушки з похмілля

12.06.2013

Діагноз «важке отруєння сурогатом алкоголю», встановлений медиками Солотвинської лікарні в семирічного мешканця гірського села Пороги, що на Богородчанщині, дуже здивував і бувалих людей у білих халатах. З’ясувалося, що малий пацієнт, доправлений до шпиталю каретою швидкої допомоги, «перебрав» спиртного... випадково. Хлопчака помістили в реанімаційне відділення і невдовзі привели до тями.

А сталося ось що: потерпілий разом зі старшим на рік приятелем пасли біля села корів і знайшли в траві яскраво розмальовану тару, виготовлену за технологією «Тетра Пак», iз рідиною темно–червоного кольору. Недосвідчені пастушки вирішили, що то — сік, і вміст пакета хильнули до дна. Невдовзі обом стало зле, і їм знадобилася допомога дорослих, котрі відразу встановили, що діти напилися вина, напевне, недбало залишеного туристами.

Старшого хлопця батьки «відкачали» народними засобами, а молодшого змушені були передати в руки медичних професіоналів. Наразі життю обох «дегустаторів», як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, ніщо не загрожує.