ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.06.2013

Анатолій Гриценко,
нардеп від ВО «Батьківщина»
— про рішення фракції «Батьківщина» не погоджуватися на асоціацію з Євросоюзом без звільнення Тимошенко:

— Моя позиція залишається послідовною: Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана, попри наявність в Україні серйозних внутрішніх проблем, у т.ч. незаконно засуджених політв’язнів. Угода про асоціацію з Євросоюзом є стратегічно важливою для України й Українського народу на довгострокову перспективу. Це «точка неповернення» в намірах Кремля втягнути Україну у всілякі євразійські, митні та інші союзи. Це вибір не географічний — вибір системи цінностей. Це угода не з Януковичем, а з Україною. Не Янукович починав євроінтеграцію, і не він її завершуватиме. Після підписання угоди шанси на звільнення Юлії Тимошенко збільшуються.

(«Фейсбук»)

 

Сергій Власенко,
адвокат Юлії Тимошенко
— про механізми її звільнення Януковичем:

— Він може помилувати будь–яку людину. Більше того, в ситуації з Юлією Володимирівною він особисто неодноразово публічно заявляв, що суд у «газовій» справі не відповідав базовим європейським стандартам. Для вирішення стовідсотково політичного питання Тимошенко існує «мільйон можливостей», тільки для цього потрібна політична воля Віктора Януковича.

(УНІАН)

 

Олена Бондаренко,
нардеп від Партії регіонів
— на засіданні комісії з побиття журналістів Сніцарчук і Соделя на мітингу 18 травня:

— Давайте не обмежувати комісію тільки цим інцидентом, бо справа не в назві, а в суті. У «Трьох мушкетерах» мушкетерів було не троє, а четверо, були ще й інші.

(«Фейсбук» Сергія Лещенка)

 

Віктор Ющенко,
лідер партії «Наша Україна»
— про вирішення політичного конфлікту в Україні:

— В Україні опозиція і влада не здатні сісти за стіл переговорів. Їм потрібна третя сторона — європейська.

(УНІАН)

 

Андрій Парубій,
нардеп від ВО «Батьківщина»
— про свої спостереження біля ВР:

— Ще раз здивували «регіонали». У Києві зараз дощ. Я після перерви вийшов з готелю «Київ», щоб іти до Верховної Ради. Переді мною вийшла група «регіоналів». До них підбігла групка молодиків з парасолями і провели депутатів до самого входу у ВР, тримаючи над ними парасолі. Депутати йшли, продовжуючи розмову, і не звертали уваги на хлопців. Ні доброго дня, ні до побачення. Ніби їх і не існує. А кажуть — кріпацтво давно скасували...

(«Фейсбук»)