На «Мельпомені Таврії» переміг театр

На «Мельпомені Таврії» переміг театр

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українські митці щороку з нетерпінням чекають на одну з головних подій національного театрального простору — Міжнародний фестиваль «Мельпомена Таврії», що відбувається в Херсоні. Вже давно на цей фестиваль очікують і в різних куточках світу, бо за час свого існування «Таврійська Мельпомена» завоювала серця багатьох іноземців. Цього року фестиваль був особливий, бо проходив уп’ятнадцяте. В ювілей прийнято згадувати, як усе починалося...

Бойове мистецтво, що закликає... до медитації

Бойове мистецтво, що закликає... до медитації

Із виходом «Великого майстра» на світовий екран здалося, що глядачі зітхнули з полегшенням: після голлівудської спроби у вигляді слабкої мелодрами «Мої чорничні ночі», відомий гонконгівський романтик Вонг Кар–Вай нарешті повернувся до національного кінематографа. Світовій кіноспільноті оцінити його втілення на екрані естетичної краси кунг–фу вдалося під час Берлінського кінофестивалю: стрічка була офіційним відкриттям кінофоруму. Наразі «Великого майстра» називають мало не найкращим у фільмографії Кар–Вая.

Брехні про життя

Брехні про життя

Ще на початку 70–х років п’ятірка англійців і один американець перевернули британський гумор догори дригом, зробивши комедійну сцену місцем повного абсурду й епатажу. Йдеться про комік–групу «Монті Пайтон», що мала свою передачу з 1969 по 1973 рік на англійському телеканалі «Бі–Бі–Сі». Джон Кліз, Ерік Айдл, Майкл Пейлін, Террі Джонс, Грем Чепмен та Террі Гіліям свого часу здійснили революцію на телебаченні, вперше показавши оголену дівчину в прямому ефірі, нещадно критикуючи владу та суспільство, зраджуючи всі закони здорового глузду.

Володимир Барна: Українцiв треба будити

Володимир Барна: Українцiв треба будити

Уродженець Тернопільщини Володимир Барна прийшов у НСПУ нещодавно — після того як спілку зі скандалом покинув попередній очільник Володимир Яворівський, а його місце зайняв менш публічний Віктор Баранов. Автор поетичних збірок, журналіст, громадський діяч, публіцист, літературознавець, перекладач і дипломант премії Володимира Вихруща уникає запитань про скандали з майном НСПУ, які розгорілися за попереднього голови. «Тут треба відповідати фахово, маючи під рукою необхідні документи», — каже пан Барна. Утім погоджується пояснити інші моменти щодо діяльності спілки, яку після останнього оновлення керівництва дехто звинувачує у лояльності до чинної влади, а інші вказують на послаблення її позицій.

Всі статті рубрики