ХРОНІКА

04.06.2013

Веслування

У Севільї відбулася першість континенту з академічного веслування. Українську збірну представляли дев’ять екіпажів, але медаль здобув лише один. Жіноча двійка розпашна у складі Світлани Новиченко та Ганни Концевої отримала «бронзу». Наші спортсменки поступилися представницям Німеччини та Румунії.

З однією медаллю Україна розділила 16–19–ту сходинку загального заліку. А попереду німці — 9 (3+4+2), італійці — 5 (2+1+2) та чехи — 3 (2+1+0).

Бокс

Мінськ приймає чемпіонат Європи. В перший день змагань (позавчора) українські боксери здобули дві перемоги. У категорії до 64 кг В’ячеслав Кислицин впевнено переміг грека Александроса Цанікідіса — 3:0. А в категорії до 81 кг Дмитро Булгаков з таким же рахунком виграв у Петера Надя з Угорщини.

Футзал

Чемпіонат України. Екстра–ліга. «Плей–оф». Фінал (серія до 3 перемог). «Локомотив» (Харків) — «Ураган» (Івано–Франківськ) — 5:0 (серія — 1:0).

За третє місце. ЛТК (Луганськ) — «Енергія» (Львів) — 9:0, 5:7 (серія — 1:1).

Фехтування

В Ужгороді триває чемпіонат України з фехтування. Першими медалі розіграли шаблісти. У жінок «золото» здобула львів’янка Анфіса Почкалова, яка у фіналі перемогла Олену Кривицьку з Києва — 15:14. У чоловіків переміг Максим Хворост. У півфіналі він подужав лідера української класифікації Богдана Нікішина, а у вирішальному двобої не мав проблем із молодим Олександром Вауліним. У командних змаганнях першими стали Київ (дівчата) та Дніпропетровська область (хлопці).

Сучасне п’ятиборство

У Нижньому Новгороді (Росія) на фіналі Кубка світу із сучасного п’ятиборства на п’єдесталі пошани вшановували двох українок. Чемпіонка світу та Європи Вікторія Терещук підтвердила, що заслужено очолює загальний залік КС, і виграла «золото» із сумою 5440 очок. Ганна Буряк, яка святкувала перемоги на двох останніх етапах КС, цього разу здобула бронзову нагороду (5388). «Срібло» — в росіянки Катерини Хураскіної (5412).

Волейбол

Жінки. «Плей–оф» за вихід на чемпіонат Європи. Україна — Франція — 3:1 (25:23, 25:17, 24:26, 30:28). Матч–відповідь — 8 червня в Сен–Дьє–де–Вож.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. «Плей–оф». 1/2 фіналу (серії до 4 перемог). «Чикаго» — «Лос–Анджелес» — 2:1, 4:2 (серія — 2:0), «Піттсбург» — «Бостон» — 0:3 (0:1).

Стрільба

Львів’янин Роман Бондарук став бронзовим призером третього етапу Кубка світу з кульової стрільби, що відбувся в Мюнхені. А «золото» в цій дисципліні — швидкісна стрільба з малокаліберного пістолета з дистанції 25 м — виграв Терюосі Акіяма з Японії.