НОВИНИ ПЛЮС

23.05.2013

Перепоховання Кобзаря

Президент України Віктор Янукович учора взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди 152–ї річниці з дня перепоховання Кобзаря в Україні. У церемонії, яка проходила під виконання творів Шевченка капелою ім. Ревуцького, взяли участь також Голова Верховної Ради Володимир Рибак, Прем’єр–міністр Микола Азаров, президенти попередніх періодів Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко, секретар РНБО Андрій Клюєв, глава КМДА Олександр Попов, інші керівники держави та уряду.

Україна — ЄС

Звільнення екс–Прем’єра Юлії Тимошенко з–за ґрат залишається однією з умов для підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. «Зараз залишається найбільш важливе питання — це перебування у в’язниці Юлії Тимошенко. Ми дуже сподіваємося, що це питання буде вирішене до часу проведення саміту у Вільнюсі», — цитує заяву посла на «5–му каналі» сайт БЮТ.

Україна — Митний Союз

Переговори про надання Україні статусу спостерігача в Митному союзі та при Євразійській економічній комісії йдуть успішно. Про це вчора заявив на брифінгу в Кабміні міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Партактив

Лідер фракції «Батьківщина» у ВР Арсеній Яценюк обіцяє, що «в найкоротший період часу» буде оголошено про об’єднання партій «Батьківщина» та «Фронт змін», яку раніше очолював Яценюк. «Іде дуже продуктивний робочий процес», — сказав Яценюк у коментарі журналістам. У свою чергу народний депутат Борис Тарасюк повідомив, що, за його даними, об’єднавчий з’їзд планується на червень.

Справа про бійки 18 травня

Дії затриманого 20–річного білоцерківця Вадима Титушка перекваліфіковано в хуліганство. Про це повідомила прес–служба Міністерства внутрішніх справ щодо розслідування нападу на кореспондентку «5–го каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня під час мітингу опозиції. «Молодикові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років», — інформує МВС.­ Інший потерпілий, фотограф Влад Содель, зауважив, що перекваліфіковано в «хуліганку» дії тільки по 125–й статті («Умисне легке тілесне ушкодження»), а прова­дження за статтею 171 ч. 1 не скасовано («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).

Учора Шевченківський райсуд залишив Вадима «Румина» Титушка в СІЗО, постановивши, що його можуть випустити в разі сплати 22 940 грн. застави.