НОВИНИ ПЛЮС

21.05.2013

Відділ кадрів

Ярослава Романюка обрано Головою Верховного Суду. Досі він був виконуючим обов’язки голови, першим заступником Голови ВСУ.

ЗМІ пов’язують Романюка з екс–нардепом від БЮТ Андрієм Портновим, який нині очолює юридичний напрям адміністрації Президента Януквича.

Парламент

За наполяганням лідерів опозиційних фракцій учора на погоджувальній раді було відхилено від порядку денного законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою реформування НАК «Нафтогаз України». Документ, який передбачає приватизацію української газотранспортної системи.

Повторні вибори

Три опозиційні парламентські сили — «Батьківщина», «Свобода» та «УДАР» — повторно висунуть своїх «переможців» на перевиборах у п’яти проблемних виборчих округах. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій прес–службою «Батьківщини». Мова про округи №№94, 132, 194, 197, 223 та Віктора Романюка, Аркадія Корнацького, Миколу Булатецького, Леоніда Даценка та Юрія Левченка, в яких забрали перемоги шляхом маніпуляцій. Також прес–служба «Батьківщини» заявила, що опозиційні сили «категорично відкидають будь–які спроби Партії регіонів прив’язати до цього питання призначення так званих перевиборів в якихось інших округах».

Україна — ЄС

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль не сумнівається, що угода про асоціацію між ЄС і Україною буде підписана в листопаді під час саміту у Вільнюсі. Про це він сказав під час відвідин Полтави, передає УНІАН.

Пресинг

Пізно ввечері 17 травня в Києві невідомі розтрощили «Деу Ланос» заступника голови партії «Демократичний альянс» Віктора Андрусіва. «Зі слів очевидців, у двір заїхало авто. Водій лишився на місці, один iз пасажирів вийшов до машини, розрізав шини, биткою розбив лобове скло, завдав кілька ударів по корпусу», — повідомляють у «Демальянсі».

Ця партія останнім часом здобула відомість завядки активним протестам проти Президента Януковича, зокрема біля «Межигір’я». Представники «ДА» потрапили в буцегарню.