НОВИНИ ПЛЮС

15.05.2013

Асоціація з Євросоюзом поза Тимошенко

Міністр закордонних справ Леонід Кожара переконаний, що Україна зможе підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом цього року. «Україна забезпечила надзвичайно позитивні тенденції. Якщо ми підтримуватимемо ці тенденції від травня і до жовтня, гадаю, що результат буде позитивний — Україна зможе підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом», — сказав міністр у коментарі «радіо «Свобода».

При цьому в інтерв’ю газеті «Телеграф» позавчора під час візиту до Лондона Кожара заявив, що українська влада не звільнятиме Юлію Тимошенко на вимогу ЄЄ до кінця травня. Він наголосив, що рішення українського суду було остаточним і влада не може втручатися у «верховенство права».

«Мільйони людей в Україні справді вірять, що колишня Прем’єр засуджена справедливо. Вона завдала великих збитків нашій економіці і переступила закон, — запевнив голова МЗС. — Ми визнаємо, що справа Тимошенко є проблемою у наших відносинах з ЄС, але ми глибоко переконані, що одна справа не повинна занапастити наші взаємини».

Новий командувач Чорноморського флоту РФ

Позавчора в Севастополі військовій раді Чорноморського флоту Росії в Україні й особовому складу було представлено нового командуючого ЧФ — віце–адмірала Олександра Вітка. Відбулася також церемонія передачі штандарта очільникові флоту; її провів заступник командувача військ Південного військового округу ЗС РФ генерал–лейтенант Андрій Сердюков.

Вітко народився 1961 року у Вітебську (Білорусь), був командуючим військами на Тихоокеанському флоті й заступником командувача на Північному флоті.

Колишній командувач ЧФ Олександр Федотенков призначений заступником главкома ВМФ Росії.