Фінал без свистка

Фінал без свистка

Минулої суботи у приміському селі Тахтауловому за 15 хвилин до закінчення гри на кубок Полтавського району раптово впав на газон і помер головний арбітр цієї зустрічі. За попереднім висновком медиків, у 54–річного Олександра Горностаєва зупинилося серце після того, як відірвався тромб однієї з артерій.

На чужому банкеті похмілля

На чужому банкеті похмілля

Український фрегат «Гетьман Сагайдачний», субмарина «Запоріжжя» та моряки ВМСУ також узяли участь в урочистостях на честь 230–ї річниці заснування Чорноморського флоту, яку гучно відзначили в Севастополі цієї неділі. Проте флагманом свята була Росія, Чономорський флот якої представив на парад неспівмірно більшу кількість бойових кораблів, «живої сили» і домінантних гасел. В об’єктиви усіх телекамер потрапив корабель, який гордо курсував головною бухтою Севастополя, обвитий кумачевим полотнищем з написом «230 років во славу Росії». А одним iз головних персонажів костюмованого дійства та низки історичних реконструкцій стала імператриця Катерина ІІ, засновниця Чорноморського флоту.

Грозовий перевал

Грозовий перевал

Весна прощатиметься з нами помірними дощами, мінливою хмарнiстю та непередбачуваними грозами. Робочий тиждень розпочався для багатьох українців із парасольок. Утім температурний фон залишиться майже незмінним. «Грози та невеликі опади пройдуть у переважній частині областей. Оминуть вони тільки східні регіони. До того ж грозові дощі йтимуть доволі нерівномірно: визначити, з якої області вони почнуться і де закінчаться — важко, — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко. — Водночас зберігатиметься літня приємна погода: температурний режим становитиме у більшості регiонiв 21–26 градусів, на заході стовпчики термометрів покажуть 15–20 градусів. Нічна температура становитиме близько 13–14 градусів. Такий погодний фон зберігатиметься 15–16 травня».

Феєрверк рекордів

Феєрверк рекордів

Хоча відзначення 351–ї річниці від часу першої письмової згадки про Івано–Франківськ (до 1962 року — Станіслав) відбувалося минулих вихідних менш помпезно, ніж святкування торішнього ювілею, воно стало най­урожайнішим на рекорди.

Банда з депутатом

Банда з депутатом

В одному з райцентрів правоохоронці затримали молодіжну банду, члени якої впродовж майже двох років займалися вимаганням грошей у місцевих школярів. Як розповів «УМ» керівник прес–служби обласного управління внутрішніх справ Петро Колісник, нахабні молодики обирали жертвами  учнів старших та середніх класів.

«Переможні» сліди НКВС

«Переможні» сліди НКВС

Місце масових захоронень жертв репресій НКВС, закатованих у 1939—1941 роках, активісти обласного історико–просвітницького товариства «Меморіал» імені Василя Стуса за допомогою геосканера виявили біля села Пшеничники Тисменицького району ще в 2010–му. Відтоді «меморіалівці» ексгумували останки 640 закатованих людей, зокрема вісімдесяти дітей різного віку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Курочка Ряба йде на війну

Курочка Ряба йде на війну

Через скаргу російської сторони Держветфітослужба України від 7 травня обмежила поставки курятини у країни Митного союзу. Як повідомило видання «Комерсант», у продукції компаній «Миронівський хлібопродукт» (торгова марка «Наша Ряба»), «Агромарс» («Гаври­лів­ські курчата»), «Тавр–Плюс» і «Елітекс» (торгові марки «Смачного», «Царське полювання» і «Купець») було виявлено збудники сальмонели і лістерії.

Всі статті рубрики