Село «пiд наглядом»

23.04.2013

Камери відеоспостереження встановили в селі Свидівок Черкаського району майже рік тому з ініціативи тамтешньої сільської ради і її коштом. Із часом у дієвості такого відеоспостереження переконалися не тільки мешканці, а й дільничний інспектор. «Село — як на долоні. Адже камери стоять у найбільш людних місцях, зокрема, біля Будинку культури, сільської ради, дитячого садка, на перехресті центральної вулиці Шевченка та Партизанської», — розповів «УМ» дільничний інспектор Дмитро Мегаленко. Відео з усіх камер «стікається» у кабінет дільничного, там же зберігається й архів записів.

Пан Мегаленко ствер­джує: правопорушень у селi помітно поменшало. Не лише дрібних хуліганств на дискотеці чи біля магазину після випитого пива. Притихли навіть ті, хто любив виносити своє сміття куди попало.

На придбання та встановлення відеокамер сільська рада Свидівки витратила 100 тисяч гривень. Як розповідає сільський голова Світлана Вовк, ці кошти одержали від продажу земельної ділянки. На них вдалося також відремонтувати дитсадок, Будинок культури, купити туди музичне обладнання, а в школу поставити комп’ютери. А вже після вирішили придбати ще й відеокамери, аби вони «сторожували» у селі. Адже цей населений пункт міститься у курортній зоні, на березі Дніпра, і тут завжди чимало автомобілів та чужих людей.