Гага без дев’яти мільйонів

09.04.2013
Гага без дев’яти мільйонів

Зірки українського шоу–бізнесу зазвичай пропозиціями роботи не гребують і готові виступати хоч у лазні перед самим чортом, аби заплатили добрий гонорар. Західні знаменитості, насправді, теж недалеко відійшли від цього принципу — хіба що гонорари в них значно вищі. Але, як виявилося, таки є серед них «ідейні», для яких гроші — не головне.

Як повідомляє видання The Washingston Examiner, суперзірка Леді Гага категорично відмовилася виступити в серпні минулого року на з’їзді Республіканської партії, хоч їй і пропонували за це аж мільйон доларів. Окрім того, республіканці зобов’язалися перерахувати ще 150 мільйонів у фонд допомоги постраждалим від домашнього насильства, сподіваючись, що такий жест справить враження на співачку, яка переймається соціальними проектами.

Але не справив. Так само відмовилися виступати перед республіканцями кантрі–зірка Доллі Партон і репер Піттбуль. Натомість кілька виконавців дрібнішого калібру охоче погодилися втішити слух опонентів Барака Обами, які обирали на з’їзді кандидата в президенти. Хоча гонорари їм пропонували в 5–10 разів менші, ніж Леді Газі.

Утім не виключено, що ці співаки й співачки насправді просто недолюблювали Обаму й були прихильниками американської опозиції, котра висунула в президенти Мітта Ромні. Серед артистів, які прийняли запрошення республіканців, були Кід Рок, гурти Journey і Lynyrd Skynyrd.

Інформація про переговори з артистами відображена в документах, представлених республіканцями суду в ході розгляду позову їхнього фонду American Action Network до промоутера Cater America LLC, організатора концертної частини зборів. Партійці судяться через 350 тисяч доларів авансу, виплаченого за виступ групи Lynyrd Skynyrd, який не відбувся через погодні умови.

А щодо ідейної Леді Гаги, то вона зараз відходить після операції на тазостегновому суглобі, що відбулася в кінці лютого. Через процедури знаменита співачка була змушена скасувати всі концерти північноамериканської частини свого туру й недоотримала 16 мільйонів доларів. Зате в час вимушеного простою Гага підготувалася до запису джазового альбому в дуеті з Тоні Беннеттом.