Пара відповідей

04.04.2013
Пара відповідей

Тіто Віланова повернувся на тренерський місток «Барси». Фото Рейтер.

Бажання за будь–яку ціну отримати Хосепа Гвардіолу змусило «Баварію» порушити неписані правила футбольного етикету і ще до завершення контракту з Юппом Хайнкесом заявити про підписання довгострокової угоди з одним із найтитулованіших тренерів світу. Попри те, що після завершення цього сезону 67–річний німецький спеціаліст збирається на пенсію, думається, йому не надто сподобалися «дострокові проводи», влаштовані керівниками мюнхенського клубу. Тому, певно, Хайнкес і вирішив гримнути на прощання дверима та зорганізував «Баварію» за найкращим класом. Так, щоб кожен її вболівальник міг згадати неймовірний розгром «Гамбурга» в бундеслізі (9:2) і позавчорашню переконливу перемогу в першому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів над «Ювентусом» (2:0).

«Змушений визнати, що суперник виявився сильнішим за нас. «Баварія» — велика команда», — заявив після мюнхенської поразки наставник «Старої синьйори» Антоніо Конте. У захваті від «Баварії» був і Хайнкес: «Часом ми виглядали суперупевнено, деякі відрізки матчу були просто ідеальними. Я досконало вивчив «Ювентус» і розробив стратегію, яку ми сьогодні використали. Ми пресингували суперника дуже «високо», а також зв’язали Андреа Пірло по руках і ногах. І це спрацювало».

Щоправда, обидва м’ячі «Баварія» забила не без сприяння досвідченого кіпера гостей Джанлуїджі Буффона. Коли німці вже на першій хвилині матчу відкрили рахунок, він, здається, пізно зреагував на «постріл» Давіда Алаби. А невдало парирувавши нескладний удар Луїса Густаво, Джіджі дозволив Андреасу Мюллеру подвоїти рахунок.

Без перемоги, але з двома гостьовими м’ячами в активі повернулася з Парижа «Барселона». Якщо попередній виїзний матч «плей–оф» проти «Мілана» каталонці програли «всуху» — 0:2, то протистояння з господарями «Стад де Пренс» завершилося результативною нічиєю. Каталонці мали всі шанси порадувати перемогою свого наставника Тіто Віланову, який після тривалого лікування онкологічної хвороби повернувся на тренерський місток. Але на останній доданій хвилині пропустили необов’язковий м’яч від Беза Матюїді. Зрівняти рахунок темношкірому півзахисникові «ПСЖ» допомогли два рикошети. А перший м’яч парижан Златан Ібрагімович забив із явного офсайду.

Однак ці факти аж ніяк не применшують здобуток підопічних Карло Анчелотті, які змогли не програти одній із найкращих команд світу. Щоправда, «Барса» другий тайм грала без свого лідера — Ліонель Мессі потягнув м’яз задньої поверхні стегна і тепер ризикує пропустити три тижні.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали (перші зустрічі, матчі вівторка). «ПСЖ» (Франція) — «Барселона» (Іспанія) — 2:2 (Ібрагімович, 79; Матюїді, 90+4 — Мессі, 38; Хаві, 89 (пен.)), «Баварія» (Німеччина) — «Ювентус» (Італія) — 2:0 (Алаба, 1; Мюллер, 63; Тимощук «Б» — не грав)