Вставай, мила моя, вставай!

13.03.2013
Вставай, мила моя, вставай!

Яценюк і Тягнибок. Кличко наразі за кордоном. Фото УНІАН.

2000 рік — «Україна без Кучми». 2002 — «Повстань, Україно!» Через одинадцять років нова опозиція оголошує нову загальнодержавну простестну акцію — «Вставай, Україно!»

Її «розклад» на вчорашній прес–конференції представили лідери «Батьківщини» Арсеній Яценюк та «Свободи» — Олег Тягнибок. Виступи, в яких братиме участь і «УДАР», триватимуть два місяці й завершаться в травні маніфестацією в Києві.

«Вставання України» почнеться вже цього четверга у Вінниці. У п’ятницю пройдуть мітинги в Ужгороді, в суботу — у Львові. «Наступний тиждень пленарний, і ми працюватимемо у ВР... А так до середини травня ми плануємо об’їхати всі регіони України і завершити нашу акцію маршем у Києві на День Європи», — повідомив Яценюк.

За словами Тягнибока, метою акції є вимога відставки Президента Віктора Януковича, боротьба за соціальні та економічні права українців, а також «визначення кількості протестно налаштованого населення, яке в майбутньому буде готовим боротися за свої права більш радикально».

Тягнибок висловив переконання, що великий протестний натовп на вулицях змусить Януковича та уряд усвідомити втрату підтримки та утриматися від подальших протизаконних рішень і наказів.