ЦИТАТИ ТИЖНЯ

01.03.2013

Александ Кваснєвський,
екс–президент Польщі, спецпосланець ЄС в Україні
— про ставлення української влади до інтеграції:

— Коли йдеться про команду Януковича, то я думаю, що там переконані в тому, що можна бути трішки вагітним. Тобто для них було б ідеальним на 30 відсотків перебувати в Митному союзі, а на 70 відсотків — у Євросоюзі.

(«Радіо «Свобода»)

Віктор Янукович,
Президент України
— про своє ставлення до опозиції:

— Не може бути політика запеклою такою, коли йде криза і треба шукати, як допомагати людям. Не може парламент не працювати. От чому я не просто закликаю, а переконаний, що виборці будуть підтримувати тільки тих політиків, які несуть для людей щось конкретне. Не шльопають язиками, хто кого більше перешльопає, а несуть Україні якісь блага.

(Перший Національний)

Олександра Кужель,
нардеп від «Батьківщини»
— про оцінку спілкування Президента з народом
у прямому телеефірі:

— Грандіозний спектакль під назвою «Діалог з країною» до третьої річниці інавгурації Януковича пройшов у найгірших традиціях пізньої брежнєвщини, яка загниває й хилиться до занепаду.

(«Фейсбук»)

Володимир Бондаренко,
нардеп від «Батьківщини»
— про низьку політичну активність українців:

— Сьогодні наш звичний «споглядальний елемент» ще більше посилений деякими інтернет–технологіями — тим же «Фейсбуком», який лише створює ефект боротьби. Ми ж усі відрізняємося від європейців, які можуть обуритися від підвищення тарифів на 2%. А нам удвічі підвищують плату за електроенергію — і ми мовчимо! Видно, втратили соціально–економічну самозахисну функцію, але це результат багаторічного вибивання з людей гостроти відчуттів.

(«Главком»)

Андрій Шишацький,
голова Донецької облдержадміністрації
— про соціальні стандарти України, які вищі, ніж у деяких країнах Європи:

— Україна, незважаючи на те, що за минулий рік не було досягнуто зростання ВВП, вона все–таки підвищувала соціальні стандарти. І для мене показово, коли деякі наші співвітчизники — мої друзі — бувають за кордоном і треба все порівняти... То каже, що коли прилетів з літака, «мені хотілося землю поцілувати — як ми тут ще добре живемо». Не всі ж приїжджають зі Швейцарії та Німеччини.

(«Новості Донбасса»)