Пам’ятай, хто пiдвищував зарплати, пенсiї, стипендiї

28.02.2013

Завдяки рішучим діям Віктора Ющенка, який довів однопартійцям обґрунтованість свого лідерства в «Нашій Україні», його підтримує абсолютна бiльшiсть партактиву. Хоча й досі лишаються «флюгери», які хитаються у виборі, дивляться, хто з керівників візьме гору на чолі «Нашої України».

«Ті, хто ще 26 січня були з Бондарчуком, а 26 лютого вже стали на бік Ющенка, зрозуміли, що «мишина возня» на Спаській (там базується штаб екс–голови полiтради «НУ». — Ред.) ні до чого не призведе. Штучно створена криза у партії виявила непослідовність, непродуманість, а головне — людську непорядність заколотників, які вже втратили головне — довіру однопартійців, — зазначив у коментарі «УМ» заступник голови Харківської парторганізації Олексій Степановський. — План, який відпрацьовується, вже виглядає як фарс, втім заколотники не зупиняться: 2 березня ми знову побачимо широке інформаційне забезпечення псевдоз’їзду, почуємо гучні заяви про ліквідацію партії, — того вимагають зобов’язання, взяті ними перед замовниками». Олексій зауважив: «Мета розкольників iз самого початку була вибити в Ющенка ґрунт з–під ніг, знищивши партію, — той фундамент, на якому стоїть його ідеологія. Люди, які братимуть участь у збіговиську 2 березня, не мають права називатися «нашоукраїнцями».

У заяві голів обласних осередків «НУ», які підтримали Віктора Ющенка, містяться їхні оцiнки причин конфлікту: «З одного боку, це помста своїх за нереалізовані амбіції, з іншого — помста сусідів за все українське, що було здобуто і піднесено на високий рівень свідомості у суспільстві. За те, що розмовляти українською стало модно, за те, що стали вибиратися зі злиднів, за те, що навчилися поважати себе, за те, що стали поважати нас у світі».

Свого часу під помаранчевий прапор партії стікалися всі ті, хто вирішив йти з Ющенком. Але з часом виявилося, що мета не в усіх однакова. В одних — побудова нової держави, у інших — власної бізнесової або політичної імперії.

Другого березня з’їзд, який оголосив колишній голова полiтради, буде намагатися ухвалити рішення про ліквідацію «НУ» та створення на перших порах громадської організації. «Перед тим, як створити свою партію, Сергій Бондарчук зробить усе можливе для того, щоб позбутися зрадників, чиїми руками він робив серію провокацій проти «Нашої України» та її лідера. Нову партію Сергій Бондарчук буде створювати згодом на іншій основі з іншою командою. Він не буде брати iз собою далі «ненадійних», адже розуміє, що, зрадивши раз, зрадять і вдруге», — говорить голова Рівненської парторганізації «НУ» Олексій Кособуцький.

«Після заяв Бондарчука для нас дуже важливо було побачити Віктора Андрійовича, роль якого є визначною у долі країни, його бойовий дух і те, що він, будучи зайнятий перемовинами з європейськими лідерами, не склав руки і долучився до боротьби, — каже «УМ» Олексій Степановський. — Сильна, рішуча позиція Лідера і потужний ідеологічний компонент дають нам сили йти вперед».

Ющенко — єдина яскрава політична фігура, яка не є виразником інтересів Кремля. Що він пропонує суспільству? Послідовний рух до членства в Євросоюзі й НАТО, національне відродження, відновлення української історії, створення Єдиної помісної церкви.

В оприлюдненiй заявi керiвники обласних органiзацiй «Нашої України» нагадують, що на посаді Прем’єр–міністра Віктор Ющенко перетворив кризову економіку держави на економіку зростання. Вперше за роки незалежності Україна отримала приріст ВВП, за рік у країні було ліквідовано п’ятирічну бюджетну заборгованість, виплачено зарплати, пенсії, стипендії, здійснено реорганізацію сільського господарства. Вперше і, на жаль, востаннє був скорочений державний борг.

На посаді Президента Ющенко відродив найважливішу ознаку нації — пам’ять, уперше за сотні років відновлено процеси духовного об’єднання нашого народу і творення його Помісної церкви. У 2005—2010 роках призупинено критичний демографічний процес, 2008 року в Україні народжувалося на 20% більше дітей, ніж у 2004–му. У 2,5 раза збільшено національний бюджет, утричі підвищено середню зарплату, збільшено реальні доходи людей. Але найважливіше те, що партія «Наша Україна» та її Президент дали нашому народу волю й інтерес до самих себе.

Заяву вже пiдписали керiвники Харківської, Луганської, Сумської, Донецької, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Івано–Франківської, Львівської, Севастопольської парторганізацій.