Мадонна таки королева

28.02.2013
Мадонна таки королева

«Біллборд» — фаховий часопис американської музичної індустрії — уклав традиційний щорічний рейтинг виконавців із найбільшими заробітками. Вдруге за останні п’ять років список очолила провокативна поп–діва Мадонна, яка за минулий рік заробила 34,6 млн. доларів, що є її особистим рекордом за всю кар’єру.

Нині музиканти менше заробляють на продажах альбомів, а головні прибутки мають від концертної діяльності. Тож і 54–річна американка озолотилася за рахунок вдалого світового турне під назвою MDNA, у рамках якого вона дала 88 концертів.

До списку «Біллборду» внесено загалом 40 музичних виконавців. Укладачі підрахували, що фігуранти цього рейтингу отримали за рахунок концертів 68,9% минулорічних надходжень.

На другому місці з сумою 33,4 млн. доларів розташувався «Босс», як називають улюбленого рок–барда Америки Брюса Спрінгстіна. Зароблені «лимони» походять із його гастролей по стадіонах та інших найбільших аренах на підтримку альбому Wrecking Ball. Хоча цей диск довго посідав першу сходинку в музичних чартах США, але 92% вказаної суми Спрінгстін заробив саме за рахунок концертів (ох уже це нелегальне скачування музики з інтернету).

Третю сходинку із 21 мільйоном посідає колишній лідер британської групи Pink Floyd Роджер Уотерс, який поживився з концертного шоу на базі концептуального альбому «Флойдів» The Wall.

Нижче розташувалися група Van Halen (20 млн.), виконавець кантрі Кенні Чесні (19,1), рок–група Dave Matthews Band (19,8), кантрі–співаки Тім Макгроу (18,3) та Джейсон Олдін (17,6), британська група Coldplay (17,3), юний канадський попсовик Джастін Бібер (15,9), британська співачка Адель ( 14).

Список за 2011 рік очолювала американська кантрі–поп–співачка Тейлор Свіфт, яка за результатами 2012 року (12,7 млн.) опустилася на 15–те місце, оскільки майже не концертувала.