Один відтінок помаранчевого

21.02.2013

Колишній голова політради Сергій Бондарчук остаточно втратив контроль над «Нашою Україною». Після зняття з посади й виключення з лав партії він деякий час зберігав доступ до партійного сайту Razom.org.ua. Тепер пан Сергій остаточно втратив доступ і до сайту, і до партійної пошти, і баз внутрішньопартійних розсилок, і архівів електронних документів. «Без інформаційної підтримки його партійні інтриги не матимуть жодного ефекту», — повідомляє сайт «Нашої України», який перейшов до рук прибічників голови партії Віктора Ющенка і після технічної перерви знову запрацював.

На переконання «ющенківців», уся історія так званого розколу була обміном віртуальними повідомленнями, згенерованими кількома помічниками Бондарчука у «Фейсбуці». Його дії та рішення зі збурення ситуації всередині партії були лише інформаційними жестами, які не мали жодного реального, в тому числі юридичного, змісту.

Про те, що Сергій Бондарчук втратив контроль над «Нашою Україною», свідчить його лист до голови виконкому «Нашої України» з проханням повернути партійні печатки на вулицю Спаську (офіс, який утримує колишній голова політради). «Зрозуміло, що жодних підстав, так само як і жодних повноважень, необхідних для передачі йому основної печатки, немає», — йдеться в партійній заяві.

Попри те, що прибічники Ющенка дотримуються статутних вимог і, провівши 9 лютого в законний спосіб засідання політради партії, призначили дату ХІІ з’їзду «Нашої України» на 18 травня, боротьба за владу з боку групи Бондарчука триває. Наступного дня — 10 лютого — так званий організаційний комітет під головуванням Сергія Бондарчука ухвалив рішення щодо проведення з’їзду 2 березня. «Таким чином ми маємо ситуацію, коли нелегітимний керівник, зібравши групу людей, не наділених повноваженнями скликати з’їзд, оголошує про його скликання після того, як статутний орган прийняв законне рішення, — заявив у своєму зверненні до «нашоукраїнців» в.о. голови політради Зіновій Шкутяк. — Докладається чимало зусиль, щоб уже через рік, на піку президентської гонки 2015 року, у 10–ту річницю Помаранчевої революції, Україна і не згадала про події, які підняли нашу дер­жаву з колін, про партію, яка народилася на помаранчевих майданах, про єдиного за 20 років незалежності українського Президента, яким є беззаперечний лідер «Нашої України» Віктор Ющенко».

Натомість учора почався процес перереєстрації членів партії «Наша Україна». Президія політради затвердила відповідальних за перереєстрацію і прийняла рішення про проведення наступного засідання полiтради 23 лютого.