Олімпійський медаліст — передвісник перемоги

13.02.2013
Олімпійський медаліст — передвісник перемоги

«Отаман» Іван Голуб (праворуч), здобувши чотири перемоги у WSB, очолює індивідуальний рейтинг боксерів середньої ваги. Фото WSB.

У рамках Світової серії боксу українці змагаються від дня її народження — з 2010 року. Зокрема, миколаївець Сергій Дерев’янченко, представляючи італійську команду «Дольче–Габбана», двічі вигравав індивідуальний чемпіонський титул у середній вазі. Проте свою національну команду Україна отримала лише в третьому сезоні WSB, після того як вітчизняні боксери, підкоривши аматорський ринг, вирішили спробувати себе у напівпрофесіональному боксі.

Окрім Тараса Шелестюка, решта наших призерів лондонських Ігор влилися до складу «Українських отаманів» і повели колектив до нових перемог. Щоправда, Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик та Денис Берінчик пропустили стартові поєдинки групового етапу, в яких українська команда зазнала трьох поразок поспіль. Проте з появою в ринзі олімпійських медалістів справи у «отаманів» пішли значно краще. Тепер, якщо на матч заявляють бодай одного призера Лондона, українці неодмінно виграють.

В останньому домашньому матчі «регулярки», який наші боксери провели минулої п’ятниці у броварському «Терміналі», за «отаманів» билися дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко та бронзовий призер Ігор–2012 Олександр Гвоздик. Попри грізний статус опонентів — а італійська команда «Дольче–Габбана тандерс» є чинним чемпіоном WSB — українці отримали переконливу перемогу 4:1 й міцно закріпилися на четвертій позиції у своїй групі.

Розгром гостей почав дебютант Світової серії боксу Микола Буценко (вагова категорія 50–54 кг), який переконливо виграв у Даніеле Лімоне. Жодного шансу не дав своєму суперникові й Василь Ломаченко (57–61 кг), який у третьому раунді відправив у нокаут Чарлі Суареса.

Дещо складніше пройшов четвертий у сезоні бій для Івана Голуба (68–73 кг), якому довелося повозитися з Міхелем Таваресом. Лише в одному з п’яти раундів українець мав беззаперечну перевагу, більша ж частина протистояння проходила у майже рівній боротьбі. Зрештою, роздільним рішенням суддів перемога дісталася Голубові. Четверта поспіль звитяга на WSB–ринзі вивела Івана на перше місце в індивідуальному рейтингу боксерів серед­ньої вагової категорії.

Успіх Олександра Гвоздика (80–85 кг) у бою з Віталіусом Зубаціусом не тільки закріпив переконливий успіх української сторони, а й дозволив «отаманам» покласти у скарбничку три пункти — максимальну кількість очок, яку нараховують у разі розгромної вікторії. Щоправда, в «суху» виграти у «Дольче–Габбана» наші боксери не змогли — очко престижу здобув важковаговик Матео Модуньйо, який побив Ростислава Архипенка (понад 91 кг).

Хай там як, а четверта командна перемога на WSB–ринзі дозволила «отаманам» забронювати собі місце у «плей–оф». Згідно з розкладом, перші чвертьфінальні матчі відбудуться 22 березня, до того часу команда Михайла Мельника проведе ще два виїзні поєдинки: 21 лютого — з американськими «нокаутерами» й 1 березня — з британськими «левовими серцями».

Попри гарантію участі у «плей–оф», українці не планують відпочивати в останніх матчах «регулярки», адже виграш у прямих конкурентів дозволить їм залишити четверте місце, володар якого у матчах на виліт змагатиметься з першою командою групи «А». Відтак до протистояння з третьою командою секстету «В» — британськими «Левовими серцями», яким українці програють лише одне очко, — готуватимуться олімпійські чемпіони Ломаченко та Олександр Усик, який, до речі, нещодавно вдруге став батьком.

 

ТАБЛО

Світова серія боксу (WSB). Регулярний чемпіонат. Група А. Алжир — Мексика — 5:0, Польща — Аргентина — 4:1, Азербайджан — Росія — 4:1,

Турнірне становище: «Бакинські вогні» (Азербайджан) — 24 (8 матчів), «Воїни» (Мексика) — 16 (8), «Гусари» (Польща) — 12 (7), «Кондори» (Аргентина) — 7 (7), «Пустельні яструби» (Алжир) — 5 (7), «Боксери» (Росія) — 3 (5).

Група В. В. Британія — Казахстан — 4:1, Україна — Італія — 4:1, США — Німеччина — 4:1.

Турнірне становище після 8–ми матчів: «Арлани Астани» (Казахстан) — 21, «Грім» (Італія) — 16, «Левові серця» (В. Британія) — 15, «Отамани» (Україна) — 14, «Орли» (Німеччина) — 6, «Нокаутери» (США) — 0.