Чотири роки за збитого на смерть

12.02.2013
Чотири роки за збитого на смерть

Удар був такої страшної сили, що велосипедиста закинуло на дах гаража, а велосипед розлетівся на друзки.

Торік 9 квітня, за день до свого 51–річчя, був смертельно травмований мешканець Дніпропетровська Олег Нечипоренко. Чоловік їхав на велосипеді по вулиці Полтавській в обласному центрі, коли раптом на нього з зустрічної смуги вилетіла «Мазда–3». Удар був настільки сильним, що нещасного закинуло на дах розташованого поруч iз проїжджою частиною гаража, а його велосипед розлетівся на друзки. Проте в матеріалах кримінальної справи йдеться винятково про швидкість «Мазди–3» у межах 80—100 кілометрів за годину.

Потім з’ясувалося, що за кермом авто, зареєстрованого на свою маму, перебував 19–річний мешканець Дніпродзержинська, студент Дніпропетровської медичної академії. Винуватець страшної аварії свою провину одразу визнав. До того ж він сам і його приятель, який був за пасажира, зазнали тілесних ушкоджень.

Коли справа дійшла до суду, винуватець трагедії продовжував щиро розкаюватися і просити ви­бачення у батька загиблого. До того ж батьки юнака перерахували потерпілому як моральну компенсацію 200 тисяч гривень. Суд розцінив такі кошти як цілком достатню суму відшкодування за заподіяні душевні страждання рідних загиблого. А самому винуватцеві аварії, який до цього перебував на підписці про невиїзд, визначив міру покарання напрочуд м’яку — чотири роки обмеження волі, тобто відбування покарання у колонії–поселенні, та ще три роки позбавлення права керувати транспортним засобом.

Батько загиблого Олега Нечипоренка таким вироком вкрай незадоволений і налаштований боротися за справедливість до кінця. А поки що доведеться дочекатися, як на такий вирок Амур–Нижньодніпровського районного суду Дніпропетровська зреагують в апеляційній інстанції.