Ганебний стовп Табалових, які вже давно з « Регіонами»

14.12.2012
Ганебний стовп Табалових, які вже давно з « Регіонами»

Учора Олександр Табалов підпирав колону на гальорці Партії регіонів. Кадр трансляції каналу «Рада».

Перші «тушки» Верховної Ради — батько й син Олександр та Андрій Табалови — стали першими жертвами закону про обов‘язкове особисте голосування. Хоча загалом члени провладної більшості (конкретно — «регіонали») раз по раз порушують цю норму регламенту, і журналісти на балконі ВР під час кожного голосування фіксують двох–трьох «піаністів», але перебіжчики Табалови перебувають у центрі уваги.

Позавчора на вечірньому засіданні вигнаних із ганьбою висуванців «Батьківщини» так і не запустили в сесійну залу, але їхні картки проголосували за склад лічильної комісії. А вчора батько й син, що оіційно позиціонують себе як позафракційні, таки потрапили «під купол» і сіли в секторі Партії регіонів. Однак їхні картки вже не використовувалися — ні для обрання спікера, ні для Прем’єра.

Тим часом з’ясувалося, що Табалови, які пройшли до ВР за квотою яценюківського «Фронту змін», і раніше були тісно пов’язані з «Регіонами». Зокрема, у 2007 році Табалов–старший був претендентом на посаду керівника кіровоградської обласної організації Партії регіонів. Крім хлібозаводів Кіровограда, Черкас та низки інших областей, родина Табалових контролює Первомайський молочно–консервний комбінат і ЗАТ «Юрія» (торгова марка «Волошкове поле»). А взагалі, співвласником групи компаній Табалових «Формула смаку» вже віддавна є нардеп–«регіонал» Віталій Хомутиннік.