Кармазін припинив голодування,

12.12.2012

Колишні депутати Юрій Кармазін (VI скликання) і Тарас Процев’ят (ІІ скликання) зупинили чотириденне голодування, яке тривало з 6 грудня у службовому приміщенні ВР, а саме — в кабінеті №40 сектору реєстрації, де Кармазіну відмовили в реєстрації проекту постанови, що заблокувала б «шахрайський» держбюджет–2013. Першу ніч голодувальники просиділи на стільці, наступні — у спальних мішках. До них не допускали ані помічників, ані журналістів.

Вчинок Кармазіна, який після чотирьох каденцій де–факто вже перестав бути членом парламенту, журналісти порівнювали з війною Дон Кіхота проти вітряків, але водночас шанували за здатність до протесту.

«Це втратило сенс, тому що Литвин підписав закон, — пояснив «УМ» Юрій Кармазін припинення голодівки. — В його діях вбачаються ознаки злочину, але я не буду подавати заяву в прокуратуру, щоб його притягнули до відповідальності за порушення 48–ї статті Закону про регламент Верховної Ради. Його судитиме совість. В цьому бюджеті на соціально–економічний розвиток багатьох регіонів передбачено по нулю. Тільки Донецьку дано 30%, Луганську — 16%, на округ Литвина — 10% (це 140 мільйонів гривень), що й пояснює його вчинок».

Сьогодні в парламенті екс–депутата Кармазіна вже не буде: «Дивитися з балкона не бачу сенсу. Ще не почавши роботу, Верховна Рада себе вже дискредитувала. Вони фактично погодилися з тим, що без них вирішують питання держбюджету. Опозиція мовчки схвалила нелегітимне ухвалення. 155–та стаття регламенту, частина 3 — «уряд у відставці не може прийняти бюджет». Вони мали піти до Литвина і підтримати мене».