80 мільйонів? Дякую, не треба

11.12.2012

Мільйони людей в усьому світі мріють виграти в лотерею, а щастить — одиницям. І принаймні один із таких щасливчиків свій шанс змарнував, так і не забравши виграш. Та ще й який! Один із найбільших в історії лотереї «Євромілліонз» — близько 80 мільйонів євро.

Джекпот у сумі 64 мільйони фунтів стерлінгів півроку тому зірвав мешканець Великої Британії. На те, щоб обміняти виграшний білет на це неймовірне багатство, у нього було 180 днів — саме стільки часу відведено для пред’явлення прав на джекпот правилами лотереї. Термін вичерпався опівночі 5 грудня, але по гроші так ніхто і не з’явився...

У британському офісі «Євромілліонз» до останньої хвилини не вірили, що мільйонер так і не прийде по свій виграш. В лотерейній історії вже траплялися переможці, які навмисне затягували з отриманням джекпоту до останнього дня, щоб «випробувати своє терпіння». Але цього разу мільйони залишилися незатребуваними.

Щасливчика розшукували за допомогою радіо й телебачення, оголошення із закликом до всіх гравців іще раз перевірити свої білети друкували в газетах — як загальнодержавних, так і в місцевій пресі графства Хартфордшир на південному сході Англії, де було придбано виграшний білет. Але все марно. Дочекавшись останнього удару годинника, представники лотереї офіційно оголосили, що виграш буде передано у благодійний фонд Національної лотереї Великої Британії, який фінансує мистецькі, освітні, екологічні та інші проекти.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Мешканець Ростова–на–Дону 1 грудня виграв у російську лотерею «Гослото» понад 87 млн. рублів (майже 3 млн. доларів США). По свій виграш власник щасливого білета поки що не з’явився. На те, щоб забрати гроші, в нього також є 180 днів.