«Домашнє завдання» від Тараса

«Домашнє завдання» від Тараса

Минулої п’ятниці у Полтаві відбулися урочистості з нагоди відкриття традиційного міжнародного мовно–літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, який уже третій рік поспіль влаштовують під егідою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на виконання відповідного указу Президента. Власне, конкурсні завдання учасники почнуть виконувати пізніше (на Полтавщині — 24 листопада), а до Дня української писемності та мови приурочили саме презентаційно–святкову частину згаданого творчого змагання.

Гарячий коханець із сокирою

Гарячий коханець із сокирою

Першим мертве тіло односельчанки в підвалі її помешкання виявив сусід, котрий і зателефонував до міліції. Під підозру відразу потрапив нетиповий для цих країв співмешканець загиблої. Як з’ясувалося, 37–річна жінка два місяці тому повернулася із заробітків у Росії не сама. Її супроводжував диковинний смаглявий молодик. Подив односельців викликала не так зовнішність прибульця, як його мінімальний словниковий запас. Свіжо­спечений «ґазда», громадянин Азербайджану, не тільки не знав української мови, а й заледве складав до купи кілька російських слів. Зате, як з’ясувалося невдовзі, він вправно володів ножем і сокирою.

Своїм ходом на виставку

Своїм ходом на виставку

Найулюбленішим місцем для черкаських дітлахів сьогодні є перша виставка ретро–автомобілів. Її відкрито просто неба в центрі міста. Тут можна побачити автівки та мотоцикли, які курсували дорогами у минулому столітті. «Я такі авто тільки по телевізору бачив, тому мені дуже цікаво. Хочеться за кермом посидіти, але не можна», — говорить «УМ» п’ятикласник Роман Ткаченко, який заглянув на виставку разом з однокласниками по дорозі зі школи додому. Взагалі, серед відвідувачів виставки, на якій зібрані експонати з приватних колекцій жителів Черкас, переважають саме чоловіки. Їх більше тягне до техніки, ніж жінок.

Всі статті рубрики