НОВИНИ ПЛЮС

13.11.2012

Оцінки

Канада заявляє, що українські парламентські вибори не відповідали демократичним стандартам. Про це заявили міністр закордонних справ Канади Джон Берд та міністр з міжнародного співробітництва Джуліан Фантіно.

«Канада занепокоєна браком відкритості і прозорості, яким характеризувався підрахунок голосів, — сказано в заяві двох міністрів, що розміщена на сайті МЗС Канади. — Канада закликає виборчі органи та всіх партійних лідерів віддати належне мільйонам українців, які намагалися висловити свої демократичні права і бути почутим, незалежно від партії, яку вони обрали... Канада буде продовжувати уважно стежити за розвитком подій в Україні і сподівається отримати остаточні звіти місії Канади та інших незалежних місій зі спостереження за виборами в найближчі тижні».

Оттава відправляла близько 500 спостерігачів для спостереження за проведенням цих виборів.

Злочин і кара

Новозаводський райсуд Чернігова засудив чинного мера Ніжина Михайла Приходька до шести років позбавлення волі за отримання 60 тисяч доларів хабара. Також суд заборонив Приходькові на три роки обіймати посади в державних органах влади. Брата мера, Віктора, засуджено до чотирьох років умовно.

Втрати

Позавчора на 59–му році життя помер народний депутат від Партії регіонів Олександр Савчук, підприємець, президент ПАТ «Азовмаш» (Маріуполь), спонсор одно­йменної баскетбольної команди. Співчуття у зв’язку зі смертю соратника висловив Президент України Віктор Янукович.