Був фронт — будуть і зміни?

13.11.2012
Був фронт — будуть і зміни?

Ігор Гоцул, президент ФЛАУ.

Дещо несподівано закінчилася минулого четверга звітно–виборча конференція Федерація легкої атлетики України. Новим президентом ФЛАУ став 47–річний Ігор Гоцул, який досі був генеральним секретарем Федерації. Його підтримала так звана легкоатлетична опозиція, незадоволена роботою по­переднього керівництва. Суттєвим чинником на виборах став скандал навколо віце–президентів і державних тренерів, що спалахнув після Олімпіади й стосувався зловживань із коштами, виділеними на підготовку спортсменів.

Ще чинний станом на четвер президент ФЛАУ Валерій Борзов пропонував провести таємне голосування, аби «уникнути тиску адмінресурсу на делегатів конференції». Однак пропозицію багаторічного очільника Федерації не підтримали, і Борзов на знак протесту зняв свою кандидатуру з голосування та залишив залу засідань у столичному готелі «Братислава».

Гоцул констатував, що делегати визнали незадовільною роботу попереднього керівництва. За пана Ігоря проголосували 22 делегати, двоє — проти, один — утримався. Новим першим віце–президентом ФЛАУ обрано Євгена Баженкова, віце–президентами — відомих легкоатлеток Ольгу Бризгіну та Наталю Добринську, які найактивніше виступали проти Борзова і Ко.

Гоцул — діяч центрального штабу партії «Фронт змін», радник одного з лідерів об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка. Він народився в Одесі, навчався в Кіровограді. У столиці в останні роки організовував «Київський марафон». Новий президент відкидає закиди щодо причетності влади до його обрання керівником ФЛАУ як громадської організації, однак Борзов говорить саме про застосування адмінресурсу задля просування Гоцула.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Служба безпеки України затримала колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики Костянтина Степанцова як підозрюваного в розтраті коштів, виділених на підготовку українських легкоатлетів. Після трьох днів СІЗО суд прийняв рішення відпустити екс–тренера під 300 тис. грн.