Промінці «оскарівської» надії

25.10.2012
Промінці «оскарівської» надії

Хоч до церемонії вручення премії Американської кіноакадемії ще залишається чотири місяці, «оскарівська» гонка вже привертає увагу кіноманів. Днями в готелі «Хілтон» у Беверлі Хіллз роздавали премії Hollywood Film Awards, а американські кінокритики неодноразово зазначали, що лауреати цієї нагороди мають підвищені шанси здобути «Оскар». Принаймні за останні дев’ять років «голлівудівці» здобули 32 «золотих чоловічки».

Тож, якщо вірити любителям проводити паралелі, французька актриса Маріон Котійяр цілком може претендувати на другого у своїй кар’єрі «Оскара». Адже саме їй цього року дісталася премія «Голлівуд філм» у категорії «Найкраща актриса» — за роль у драмі «Іржа й кістка» Жака Одіяра. У відповідній номінації серед чоловіків переміг Бредлі Купер, який блискуче зіграв колишнього вчителя у фільмі «Збірка промінців надії».

За ролі другого плану було відзначено Емі Адамс та Роберта де Ніро. А Бена Аффлека вкотре відзначили як постановника й режисера — він піднявся на сцену по нагороду в номінації «Найкраща знімальна група» за фільм «Арго», у якому також зіграв головну роль.

У категорії «Найкращий сценарій» перемогу здобула ще одна зірка — Квентін Тарантіно, котий цього разу підкорив журі фільмом «Джанго звільнений».